Izvor: JUGpress.com, 24.Nov.2019, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divljana se vraća gradu i đacima

NIŠ

Ustanova „Divljana“ biće uvedena u indirektne korisnike budžeta grada Niša jer su se nakon više godina stvorili uslovi da grad Niš preuzme  sva dugovanja ove ustanove i da se ona u narednom periodu sagleda kroz gradski budžet, odlučeno je na sednici Gardskog veća. Dugovanja koje je grad preuzeo iznose 15 miliona dinara.

                 „Ovim rebalansom obezbeđena su sredstva za deblokadu računa Ustanove „Divljana“ i za sve ono što >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << su opravdani i osnovani troškovi ustanove, a za sledeću godinu imaćemo je kao indikrektnog  korisnika budžeta kada su u pitanju zarade i svi ostali troškovi“, kazala je gradska većnica Tijana Ilić Đorđević. „Dugovnja od 15 miliona dinara nagomilavana su godinama i to  zbog lošeg funkcionisanja same ustanove. Na  ovaj način ustanovu vraćamo u funkciju, ona se vraća deci i rekreativnoj nastavi kako za učenike osnovnih tako i srednjih škola“, rekla je Tijana Đorđević Ilić.

                 Deblokadom računa Ustanove „Divljana“ stvoriće se uslovi da  ustanova funkcioniše. Sledeće kao i svake naredne godine ustanova više neće imati problema kada je u pitanju njeno funkcionisanje, kada su u pitanju zarade zaposlenih i kada je  se radi o plaćanju osnovnih opravdanih troškova. To sve sada preuzima grad, kazala je većnica Tijana Đorđević Ilić.

                 Inače u Ustanovi „Divljana“ do skora su boravili migranti, pa je država bila u obavezi da izmiri neke obaveze.

                 „Komesariajt je izmirio sve svoje obaveze tako da u ovom slučaju oni nemaju digovanja“, dodala je ona. „Komesarijat je dosta i uložio u sam objekat kada se radi o  zameni grejanja, stolarije i portala. Uložilo se preko 200.000 evra preko evropskih fondova. Uz malu adaptaciju i oplemenjivanje prostora on može ponovo nesmetano da funkcioniše.

                 Tijana Đorđević Ilić je dodala da će i plate zaposlenih sada biti isplaćene jer se sada deblokira račun.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.