Izvor: JUGpress.com, 20.Jun.2021, 19:26

Direktor belgijske kompanije predstavio srpske radnike kao koloniju

BEOGRAD

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” osudili su danas skandalozno i neprimereno ponašanje direktora belgijske kompanije Metech iz Smedereva Valtera Knabea i zatražili da se zbog ispoljavanja “kolonijalnog rasizma” odmah izvini srpskim radnicima i da kao “persona non grata” napusti  Srbiju.

Kako se navodi, Knabe je na društvenim mrežama ilustrovanom fotografijom ispoljio krajnje neprihvatljiv i bizaran odnos njegovog viđenja belgijskog i srpskog naroda, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << predstavljajući srpske radnike kao koloniju Štrumfova, a belgijske kao kolonijalne imperatore, uz natpis “When Serbs and and Belgium`s work together” (Kad Srbi i Belgijanci rade zajedno).

Sloga je navela da je posebno ogorčena što je Privredna komore Požarevca Knabea proglasila za regionalnog poslovnog lidera za 2020. godinu, i to za godinu u kojoj je belgijski kralj Filip izrazio duboko žaljenje narodu Konga zbog zlostavljanja i nedela u periodu od 19. veka do 1960. godine, kada je Belgija kao kolonijalna sila kontrolisala Kongo, pri čemu su milioni nedužnih Afrikanaca stradali kao robovi.

Sindikat je dodao da će o svemu obavestiti ambasadora Belgije, Svetsku federaciju sindikata WFTU, Evropsku levicu i socijademokratske partije u Evropskom parlamentu.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Za Slogu knjaz Miloš belgijski imperator, Srbi – Štrumpfovi, a direktor rasista

Izvor: N1 televizija, 21.Jun.2021, 12:33

Srpski radnici kao kolonija Štrumpfova, a belgijski kao kolonijalni imperatori - ovako su Udruženi sindikati Srbije "Sloga" protumačili fotografiju za koju navode da je na društvene mreže postavio direktor belgijske kompanije Metech iz Smedereva, Valter Knabe. Zbog "skandaloznog i neprimerenog ponašanja...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.