Dimitrovgradska fondacija sakuplja novac za pomoć najugroženijima

Izvor: JužneVesti.com, 07.Apr.2020, 11:42

Dimitrovgradska fondacija sakuplja novac za pomoć najugroženijima

Kako bi se obezbedio dodatni novac za kupovinu namirnica i sredstva za higijenu socijalno najugroženijim sugrađanima, dimitrovgradska Fondacija Zamisli život otvorila je posebni žiro račun na koji će svi koji žele i imaju mogućnosti moći da uplate novac.

Račun je otvoren na inicijativu Dimitrovgrađana koji žive u inostranstvu, ali oni još uvek nemaju mogućnost uplate jer je račun samo dinarski.

Kako kaže Tijana Aleksov iz Fondacije Zamisli život, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << do kraja nedelje bi trebalo da se otvori i devizni račun.

Do sada su sve uplate iz Dimitrovgrada, zbog računa još nemamo uplate iz inostranstva. Zvali su ljudi, sredićemo to sa bankom do kraja nedelje - kaže Aleksova.

Kako je rekao predsednik Opštine Vladica Dimitrov do sada je uplaćeno skoro 100.000 dinara, a Aleksova kaže da će novac biti iskorišćen za kupovinu paketa za najugroženije građane.

Prijave građana se vrše preko Centra za socijalni rad, a u zavisnosti od potreba će se formirati paketi. Dok traje vanredno stanje prikupljaćemo donacije - kaže Aleksova.

Novac se može uplatiti na račun 105-2261860-84 koji je otvoren u AIK banci, a predsednik Opštine Vladica Dimitrov poziva sve koji mogu da pomognu svojim sunarodnicima da to učine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.