Dimitrovgrad: u požaru izgoreli štala i životinje

Izvor: JužneVesti.com, 22.Avg.2014, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dimitrovgrad: u požaru izgoreli štala i životinje

U požaru na poljoprivrednom gazdinstvu Cvetana Takova 19. avgusta, oko 3 sata iza ponoći, u potpunosti je izgorela štala u kojoj su se nalazile dve krave, tele i svinja.

Požar u ulici Sutjeskoj 105 prvi je primetio vlasnik štale Cvetan Takov. Odmah po izlasku iz kuće  u kojoj živi sa suprugom koja je u drugom stanju zatekao je dramatičan prizor.

- Prva slika koju sam video je da sve gori. Odmah sam pozvao kuma i rekao mu da obavesti vatrogasce koji su stigli >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << jako brzo i gasili su kako se požar ne bi proširio dalje – kaže za Južne vesti Cvetan Takov.

- Unutra sam imao dve krave, od kojih je jedna bila steona, kao i tele i svinju. Ne znam kako ćemo sada da nastavimo, jer nam je poljoprivreda bila jedini način da preživimo – kaže Takov.

Samo brza i efikasna intervencija vatrogasne jedinice Dimitrovgrad sprečila je pravu katastrofu jer se u neposrednoj blizini štale nalaze kuće, pomoćni objekti, ali i velika količina baliranog sena.

Policija je izvršila uviđaj, a narednih dana očekuje se zvanična informacija o uzroku požara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.