Devet najboljih filmova sa domaćih i stranih festivala u bioskopu Vilin grad

Izvor: JužneVesti.com, 07.Maj.2021, 12:10

Devet najboljih filmova sa domaćih i stranih festivala u bioskopu "Vilin grad"

Filmovi koji su obeležili ovogodišnje domaće i strane festivale naći će se na repertoaru bioskopa "Vilin grad" na festivalu "Najbolji od najboljih" od 12. do 16. maja. Zainteresovani će imati prilike da pogledaju oskarovce Zemlju nomada i Još jednu turu, Minari - film koji je dobitnik Zlatnog globusa, kao i druga ostvarenja sa najprestižnijih festivala.

Nišlije će moći da uživaju uz devet filmova, a festival će u sredu, 12. maja otvoriti drama >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Zemlja nomada koja je ponela ovogodišnje Oskare za najbolji film, najbolju režiju, dok je glumica Frensis Makdormand osvojila zlatnu statuu za najbolju glavnu ulogu.

Fern je žena u šezdesetim godinama, koja nakon što je izgubila sve u Velikoj recesiji, kreće na putovanje preko američkog Zapada, živeći u kombiju, poput nomada modernnog doba - navode u opisu filma.

Na festivalu će u subotu, 15. maja biti prikazan i dobitnik Zlatnog globusa za najbolji strani film - Minari, dok je glumica Ju Džung Jun dobitnica Oskara i Bafte za najbolju sporednu ulogu. "Još jedna tura" zatvara festival; foto: "Vilin grad"

Film prati priču petočlane porodice, koja se se seli iz Koreje u Ameriku, u potrazi za boljim životom i željom za ostvarenjem čuvenog američkog sna - piše u sinopsisu.

Među istaknutim naslovima koji će se naći na repertoaru su i filmovi- Jazavac pred sudom, With the badger on trial, Uzvišenje, Izbrisana istorija, Asistentkinja, Nigde posebno, Veze.

Festival festivala zatvoriće u nedelju, 16. maja film Još jedna tura, ostvarenje koje je dobilo nagradu Oskar za najbolji strani film.

Ovo je priča o četiri prijatelja koja rade kao profesori u srednjoj školi i koja pokušavaju da poboljšaju svoj život time što eksperimentišu konstantnim održavanjem nivoa alkohola u krvi. Za ovu dramu kažu da je obogatila evropsku kinematografiju zauvek - opis je filma.

Sve projekcije će biti održane u sali 1 bioskopa Vilin grad, i to u dva termina: od 18 i od 20 sati.

Cene ulaznica su 250 i 300 dinara, a zainteresovani mogu da rezervišu karte putem sajta bioskopa ili da ih kupe na blagajni svakog radnog dana od 12 do 22 sata, kao i vikendom od 10 do 22 sata.

Ceo repertoar festivala, kao i satnica dostupni su ovde.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.