Deo Nišlija se nakon aplauza oglasio bukom protiv diktature

Izvor: JužneVesti.com, 26.Apr.2020, 21:08

Deo Nišlija se nakon aplauza oglasio bukom protiv diktature

Pet minuta nakon aplauza podrške, u 20:05 i neke Nišlije su se puštajući muziku, duvajući u pištaljke ili trube i udarajući u šerpe pridružile akciji "Digni glas: Bukom protiv diktature". Ideja ovog protesta, koji su pokrenule inicijativa Ne davimo Beograd i Građanski front, jeste da građani poruče da će se boriti za demokratsku, slobodnu i solidarnu Srbiju.

Sa balkona i terasa u Nišu posle već tradicionalnog aplauza u znak podrške, začula se buka - neki su udarali >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u šerpe, neki duvali u pištaljke, a pojedini puštali glasno muziku.

Buka se čula u centru grada, delu Palilule, a sporadično i drugim delovima Niša.

Na ovaj protest građane su pozvali iz inicijative Ne davimo Beograd i Građanskog fronta uz podsećanje da je na današnji dan trebalo da budu održani izbori.

Pretnjama, pritiscima i nasiljem prema neistomišljenicima, skoro potpunom kontrolom i zloupotrebom medija, partijskim preuzimanjem pravosuđa, kao i ucenama i ekonomskim ugnjetavanjem velikog broja građana, režim je Srbiju doveo korak do diktature. Vanredno stanje i globalna kriza COVID 19, učinili su stvari očiglednim - poručili su iz inicijative Ne davimo Beograd.

Ističu da je, dok su se medicinski radnici borili sa zarazom, a radnici održavali život gradova radeći pod rizikom, vladajuća stranka nastavila predizbornu kampanju ne osvrćući se na moguće posledice.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bukom protiv diktature glasniji glasniji od svake cenzure (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 26.Apr.2020

Šerpe, pištaljke, trube označile su početak protesta Bukom protiv diktature. Prvobitni poziv za Beograd i za Novi Sad su potpisali inicijativa Ne davimo Beograd i Građanski front, ali bunt se probudio u svim većim gradovima Srbije.. Ljudi iz svih delova Srbije su na Facebook grupi Protiv diktature...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.