Demanti navoda Televizije Zona plus

Izvor: juGmedia, 07.Sep.2015, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demanti navoda Televizije Zona plus

NIŠ – Biro za društvena istraživanja i Lokalni antikorupcijski forum Niš demantuju navode u reagovanju niške Televizije Zona Plus u kojem je naveden niz netačnih informacija.

– Televizija Zona Plus jeste odbila da učestvuje u monitoringu u organizaciji BIRODI-ja i LAF-a, prvom takve vrste u Srbiji, a naslonjenom na slična profesionalna iskustva u medijski razvijenim zemljama. Ovo glasilo u datom roku za davanje saglasnosti za dobrovoljno učešće u ovom monitoringu nije poslalo >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << saglasnost, kao što su to učinili ostali mediji koji su to želeli, već dopis uređivačkog kolegijuma u kojem nije bilo saglasnosti.

– U dopisu kolegijuma iznete su samo uopštene primedbe, iz ugla te medijske kuće, a nije predloženo bilo kakvo konkretno “poboljšanje” metodoloških instrumenata, pristupa i rešenja.

– Sugestija te televizije, izneta u usmenom razgovoru sa predstavnikom BIRODI-ja, da bi trebalo smanjiti broj medijskih sadržaja koje bi kod nje trebalo monitorisati, pošto je reč o većem broju takvih sadržaja, prihvaćena je, te je uzorak za monitoring za ovu televiziju, kao i druge medije sa većim brojem priloga, smanjen na statistički minimum koji garantuje kvalitet monitoringa.

Televizija Zona Plus je pri tom u svom projektu navela da će “monitoring i evaluaciju” pored ostalog obavljati kroz “redovne sastanke projektnog tima”, “reakcije gledalaca”, “povećan broj poziva televiziji”, “komentare na sajtu televizije, njenom Jutjub kanalu i njenim društvenim mrežama”, što svakako ne spada u standarde koji važe za taj proces.

Komentare da su instrument i metodilogija po kojoj će BIRODI i LAF raditi monitoring navodno sumnjivog kredibiliteta zaista ne treba ni komentarisati, jer oni, uz sve predhodno navedeno, govori isključivo i samo o mediju koji ih daje.

(kRAJ)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.