Delegacija evroregiona “Nišava“ u Novom Pazaru

Izvor: juGmedia, 06.Dec.2013, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija evroregiona “Nišava“ u Novom Pazaru

PIROT – Delegacija evroregiona “Nišava“ u kojoj su bili koopredsednik i član Izvršnog komiteta Asocijacije pograničnih evroregiona (AEBR) i koordinator i član Skupštine AEBR-a Vidojko Panajotović, posetila je Novi Pazar.

Poseta je organizovana u cilju promocije evroregiona u Srbiji i njihovoj ulozi u prekograničnoj saradnji.

Posebno su predstavljeni portencijali i iskustva evroregiona “Nišava“. Vladica Tošić, koji je i profesor istorije u pirotskoj Gimnaziji >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << je na Univerzitetu održao predavanje o temi “Evroregioni u Srbiji-sadašnjost i budućnost“.

Predavanju je prisustvovao veliki broj profesora, predstavnika lokalne samouprave i studenata novopazarskog Univerziteta.

Evroregion “Nišava“ sa srpske strane čine opštine Pirot, Babušnica, Bela Palanka i Dimitrovgrad i šest opština sa bugarske strane- Dragoman, Slivnica, Božurište, Godeč, Kostinbrod i Svoge.

(kraj)paz/ena

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.