Dela srpskih i belgijskih umetnika nastala u Sićevu na izložbi u Paviljonu

Izvor: JužneVesti.com, 20.Nov.2020, 10:14

Dela srpskih i belgijskih umetnika nastala u Sićevu na izložbi u Paviljonu

Ljubitelji umetnosti imaće priliku da u Paviljonu u niškoj Tvrđavi od subote, 21. novembra posete izložbu na kojoj će biti prikazani radovi nastali u okviru projekta Srpsko-belgijski umetnički dijalog na kome su prošle godine u Sićevu zajedno stvarali umetnici iz ove dve zemlje.

Sa željom da poveže savremene stvaraoce kako bi razmenili iskustva i ideje, kao i da internacionalizuje program, niška Galerija savremene likovne umetnosti pokrenula je pre tri godine manifestaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << "Umetnički dijalozi". Prošlogodišnja tema nosila je naziv "Priroda i savremeno vizuelno stvaralaštvo", a umetnici su sa različitih aspekata prikazali odnos prirode, čoveka i umetnosti.

Moć i nemoć prirode, kao i neophodnost podrške njenoj vitalnosti, otpor koji priroda ulaže u sopstveni opstanak, te otsustvo svesti o delovanju čoveka na životno okruženje i imperativ komfora, kao preduslov narušavanja zakona kosmičke ravnoteže, i sa druge strane, virtuelizovanje predela i praćenje promena njihovog ontološkog statusa ili smeštanje viđenog u kontekst šire slike sveta ili mape sopstvenih puteva i senzacija – opisuju iz Galerije raznovrsna dela.

Posetioci će moći da pogledaju radove Milene Putnik, Jovanke Mladenović, Nemanje Lađića, Slobodana Radojkovića, a biće izloženi i radovi na kojima su radili belgijski umetnici Mišel Barzin, Sofi Legros, Patricia Sonvil i Roman Vanvisen.

Izložba će biti otvorena do 10. decembra.

Inače, "Umetnički dijalog" podrazumeva zajednički boravak i rad u Sićevu domaćih umetnika i autora iz neke od evropskih zemalja, kao i zajedničke izložbe u obe sredine. Projekat je započet 2017. godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.