Izvor: JUGpress.com, 26.Dec.2019, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca iz Ratka Vukićevića obradovali korisnike “Mare”

NIŠ

Kako bi korisnicima Ustanove Mara ulepšali praznike, deca iz Osnovne škole Ratko Vukićević pripremila su paketiće i novogodišnju predstavu. Ustanova Mara već 25 godina brine o deci i odraslima sa poteškoćama u razvoju.

                           Humanost se uči od malena. Praznici su pravo vreme da se humanost pokaže na delu. Deca iz OŠ Ratko Vukićević zajedno sa učiteljima pripremila su novogosišnju priredbu i paketiće za korisnike >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Ustanove Mara.

                            “Škola “Ratko Vukićević” je i prepoznatljiva po humanitarnim akcijama koje organizuje”, kaže Divna Stevanović, direktorka ove škole. “Svake godine odaberemo ustanovu gde darujemo mališene  paketićima. Ove godine smo izabrali Ustanovu “Mara”. Deca su bila vredna i aktivna  i doneli smo puno paketića sa slatkišima i  sa priborom koji im je potreban za radne aktivnosti, tu su i čestitke. Paketiće su pripremila deca prvog i drugog razreda, a pripremili su i priredbu kojom će obradovati korisnike Ustanova “Mara”.

                          Najvažnije je da se deca nauče da nije strašno biti drugačiji i da prihvate one koji nisu kao oni, kažu u Ustanovi Mara.

                          “Osmesi naših štićenika najbolje govore koliko su se obradovali ovim poklonima”, kaže Sanja Bogdanović, menadžerka Ustanove “Mara”. “ Mi u suštini moramo da negujemo socijalizaciju, da deca vide da postoje osobe koje su drugačije od njih, ali da to vrednuju i da se prema njima ophode kao prema svim drugim osobama”.

                           Ustanova Mara obeležila je u novembru 25 godina rada. Trenutno svakodnevno brinu o sedamdesetak korisnika.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.