Izvor: JUGpress.com, 19.Apr.2019, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca iz Niša na Vaskršnjim čarolijama u Beogradu

NIŠ

Na manifestaciji “Dečije Vaskršnje čarolije” koja će biti održana 24.aprila od 11 do 13 sati u Konaku knjeginje Ljubice u Beogradu učestvovaće i deca iz Niša.

Deca iz Centra tradicionalne kulture i duhovnosti „Vuk Stefanović Karadžić“ u Nišu i ove godine će biti deo manifestacije Dečije vaskršnje čarolije, a na poziv dece beogradske opštine Palilula, koja organizuje ovaj događaj.

„Ovo je druga godina kako deca iz našeg ansambla učestvuju >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << na ovoj manifestaciji“, kaže Miljko Petrović, umetnički rukovodilac Centra.

 „Deca su veoma srećna i spremila su se za ovo takmičenje. Prošle godine je jedno od jaja koje su oslikala naša deca bilo na izložbi u Galeriji RTS-a što je sada dodatna motivacija za naše mališane koji će pokazati svoju kretaivnost u oslikavanju jaja“.

„Deca se raduju i obilasku Belog dvora i da sa decom iz regiona uđu u finale Vaskršnjeg posta i dočeku Vaskrsa“, kaže Miljko Petrović. „Ovo je i prilika da deca oslikavajući uskršnja jaja nauče i šta ona simbolizuju, a na ovaj način neguju i pravoslavne običaje“.

 Pokrovitelji ove manifestacije su patrijarh srpski Irinej, Skupština grada Beograda i princ Aleksandar II Karađorđević

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.