Izvor: JUGpress.com, 01.Dec.2022, 12:35

Dar za život

NIŠ

Učenički parlament ETŠ „Mija Stanimirović” u saradnji sa elektronskim časopisom Filozofskog fakulteta „Bez limita” organizuje kreativnu radionicu humanitranog karaktera, u petak 9. decembra od 17 sati. Srednjoškolci će u okviru radionice izrađivati novogodišnje ukrase i ukrašavati medenjake koji će biti namenjeni humanitarnoj prodaji. Radionicu vodi umetnica Katarina Baćević.

                         „Praznici su vreme darivanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << a ima li značajnijeg dara od života? Vodeći se time došli smo na ideju da organizujemo prazničnu radionicu na kojoj ćemo praviti novogodišnje ukrase i ukrašavati medenjake namenjene daljoj prodaji, kako bismo sakupili novac i pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija”, kažu humani srednjoškolci.

                          Humanitarci objašnjavaju da će deo novogodišnjeg asortimana nastao na radionici prodavati u školi i taj novac donirati za lečenje drugarica Natalije i Ive Bašović koje boluju od Fridrihove ataksije, a ističu da nisu zaboravili ni mališane koji se bore sa raznim opakim bolestima, te će ukrase i medenjake dobiti i niška Humanitarna prodavnica.

                        Podsećamo da srednjoškolci i studenti Filozofskog fakulteta već dve godine neguju saradnju i da su do sada zajedničkim snagama organizovali dve humanitarne akcije. Među onima koji su vešti u pripremi kolača nalazi se i Jelana Jocić, novinarka koja je uz medenjake pripremila i ukrasne tegle.

                       „Recept za medenjake sam nasledila od svoje bake ali sam ih sada malo dopunila i prilagodila praznicima koji dolaze. Uz novogodišnje medenjake pripremila sam i ukrasne tegle u kojima će se naći medenjaci. Inače, sve to pripremam u okviru humanitarne akcije Učeničkog parlamenta ETŠ „Mija Stanimirović“  sa kojima časopis „Bez limita“ ima dugogodišnju saradnju. To su mladi humanitarci koji su odlučili da pomognu svojim drugaricama Nataliji i Ivi kojima je potreban novac za lečenje, ali i drugoj deci kojoj je pomoć potrebna“, kaže Jelena Jocić.

                      Prema njenim rečima deo pripremljenih kolača prodavaće se u školi a novac sakupljen na ovaj način namenjen je njihovim drugaricama, dok drugi deo odlazi u Humanitarnu prodavnicu a novac od prodaje namenjen je ostaloj deci.

3

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.