Dan proje za vikend u Crvenoj reci kod Bele Palanke

Izvor: JužneVesti.com, 08.Sep.2022, 12:24

"Dan proje" za vikend u Crvenoj reci kod Bele Palanke

Gastro-manifestacija "Dan proje" i ove godine održaće se u belopalanačkom selu Crvena reka, a osim takmičenja u pripremi najbolje proje, održaće se i radionice za decu i kulturno-umetnički program.

Ranije se jednodnevna manifestacija u pripremi tradicionalnog srpskog jela održavala u maju, a ove godine biće u subotu, 10. septembra i u okviru manifestacije "Miholjski susreti sela".

"Dan proje" ima za cilj promociju tog specijaliteta, da sačuva od zaborava stare >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kulinarske recepte i da ih prenese dalje na nove generacije. Ona je i takmičarskog karaktera, gde se takmičari nadmeću u pripremi najbolje proje, a za učesnike su obezbeđeni pokloni i nagrade - kažu organizatori.

Prvi put je održana 2009. godine, a od samog osnivanja i prvog održavanja, bila je vezana za seosku slavu Sv. Ćirila i Metodije, a ujedno i za Dan škole u Crvenoj reci.

Organizatori manifestacije su Turistička organizacija Bele Palanke i Mesna zajednica Crvena reka.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.