Izvor: JUGpress.com, 07.Nov.2019, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan osnovne škole “Vuk Karadžić”

LESKOVAC

Svečanom akademijom u sali Narodog pozorišta Osnovna škola „Vuk Karadžić“ proslavila je Dan škole. Direktor Predrag Zdravković podsetio je da je ova škola sagrađena i počela sa radaom kao četvorogodišnja škola 1940. godine.

„Od 1959. radi kao osmogodišnja škola. Danas imamo izdvojeno odeljenje u Bobištu, a ono radi od 1984. Imamo 610 učenika u 29 odeljenja, od kojih je devet u Bobištu. Dičimo se matematičkim odeljenjem gde su učenici nadareni >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << za matematiku i prirodne nauke, kao fakultativni predmet imamo kineski, imamo i digitalne učionice, elektronski dnevnik… Učenici osmog razreda naše škole su prošle godine na završnom ispitu imali drugi rezultat u Jablaničkom okrugu. Sarađujemo sa svim institucijama u gradu i tako se ostvaruju veće mogućnosti za napredovanje i boljitak naših učenika.“

Članica Gradskog veća Brankica Stamenković u svom obraćanju je rekla rezultati učenika služe svima za ponos, te da će se lokalna samouprava i ubuduće truditi da stvori što bolje uslove za školovanje svih đaka.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.