Izvor: JUGpress.com, 10.Sep.2020, 19:40

Da ravnopravnost postane stvarnost

BEOGRAD

Vlada Švajcarske je, u cilju jačanja rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou, pozvala gradove i opštine da se prijave na javni poziv ‘’Da ravnopravnost postane stvarnost’’. Novčani fond projekta je 100.000 evra.

Javni poziv je otvoren do 12. oktobra 2020. godine a pravo učešća ima 96 gradova i opština iz regiona Šumadije, zapadne, južne i istočne Srbije. Lokalne samouprave će biti podržane sa do 3.300 evra po projektu koji za cilj ima povećanje učešća >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << žena u procesu donošenja odluka, unapređenje položaja žena u lokalnoj zajednici u oblasti borbe protiv rodno zasnovanog nasilja, zdravlja žena, ekonomskog osnaživanja, položaja žena na selu, kao i pripadnica ranjivih grupa. Aktivnosti mogu biti usmerene i na unapređenje kompetencija lokalnih mehanizama, kao i promociju Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou.

 Program posebno ohrabruje uspostavljanje međuopštinske i međuinstitucionalne saradnje, a dodatno će biti vrednovani i projekati identifikovani u lokalnim akcionim planovima za rodnu ravnopravnost.

Dodatne informacije o javnom pozivu i dokumentacija za prijavljivanje dostupni su na internet stranici programa Swiss PRO.

 Kako bi predstavnici  lokalnih samouprava bili detaljno informisani o javnom pozivu, program Swiss PRO će organizovati informativne sesije putem interneta prema sledećem rasporedu:

četvrtak, 17. septembar, sa početkom u 12 časova.

utorak, 22. septembar, sa početkom u 10 časova.

četvrtak, 24. septembar, sa početkom u 14 časova.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.