Izvor: JUGpress.com, 15.Sep.2019, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Ljudska prava Roma u Srbiji se i dalje brutalno krše

NIŠ

Reagujući na video snimak desničarskih organizacija objavljen na internetu Demokratska stranka najoštrije osuđuje brutalno kršenje Ustava Srbije i otimanje imovine građanki i građana Srbije od strane samozvanih desničarskih paramilicija i pojedinaca.

Demokratska stranka je saopštenjem reagovala na snimak na kome se vidi kako su pripadnici desničarske organizacije “Srbska čast” upali u naselje Crvena zvezda u Nišu a njihov osnivač Bojan Stojković je “prevaspitavao” >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << mladića koji je tukao konja i oduzeo porodici životinju

“U Srbiji jedino institucije mogu da na osnovu sudskih presuda oduzimaju imovinu građana. Ono što smo upozoravali se dešava, da se podstiču desničarske organizacije da prevaspitavaju i ugrožavaju ljudske živote.

Ovo je još jedan način zastrašivanja i diskriminacije svih Roma u Srbiji kao najugroženije zajednice. Tražimo od nadležnih državnih organa ali i međunarodnih organizacija da hitno reaguju i spreče divljanje desničarkskih paramilicija.

Vlast u Srbiji, nakon rušenja u Savamali, paljenja kuća i automobila novinara, napada istih tih paramilicija na novinare… nastavlja da podstiče i toleriše nezakonite postupke raznih desničarskih organizacija. Upozaravali smo i upozoravamo da je tolerisanje svake vrste nasilja nedopustivo i da scenario huškanja ljudi na ljude zato što institucije ne rade svoj posao neće proći. Prestanite sa takvom politikom nasilja, zločina i straha jer ste vi odgovorni za svaki novi napad.

Demokratska stranka zajedno sa saborcima i partnerima svakodnevno radi na izgradnji jedne drugačije Srbije u kojoj će ljudska prava svih biti zaštićena a nasilnici koji sebi daju za pravo da samostalno dele pravdu tamo gde im je i mesto. Uvek ćemo podizati glas da zaštitimo sve one koji se u ovoj zemlji osećaju ugroženo”, navodi se u saopštenju DS-a.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.