DA SE NE LAŽEMO: Aleksandru BUČIĆU i narodnim poslanicima

Izvor: KMnovine.com, 07.Jun.2019, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA SE NE LAŽEMO: Aleksandru BUČIĆU i narodnim poslanicima

"Titovi egzekutori, uglavnom jastrebovi KPJ/SKJ, koje je narod zvao: komunjare, su 1945-1949 neštedimice ubijali nevine i nedužne Srbe. Zavedena je strahovlada. Vi je Aleksandre Vučiću nastavljate, DA SE NE LAŽEMO".





PREDSEDNIK REPUBLIKE

proglašeni gospodin Aleksandar  VUČIĆ

Andrićev venac br. 1

11000 Beograd

predstavkegradjana@predsednik.rs

>> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << />


NARODNA SKUPŠTINA

Predsednica Maja Gojković

Generalni sekretar: za svakog narodnog poslanika;

dopis se dostavlja i u PDFu:  sekretar@parlament.rs




Dostavlja se preko epošte ili interneta:




DRŽAVLjANI REPUBLIKE SRBIJE




VLADA REPUBLIKE SRBIJE

Predsednica Vlade Ana BRNABIĆ

predsednikvlade@gov.rs

GENERALŠTAB VOJSKE SRBIJE

Načelnik Generalštaba general potpukovnk Milan MOJSILOV

vojska.srbije@mod.gov.rs




USTAVNI SUD REPUBLIKE SRBIJE

Predsednica Vesna ILIĆ PRELIĆ

kabinet.predsednika@ustavni.sud.rs




NjEGOVA SVETOST GOSPODIN SRBSKI PATRIJARH GOSPODIN IRINEJ

kp@spc.rs

                      

NjEGOVO PREOSVEŠTENSTVO EPISKOP GOSPODIN ARTEMIJE

uredniksrbinaokup@gmail.com

                                                                                                                                                                                                      

Nj.K.V. JUGOSLOVENSKI PRESTOLONASLEDNIK GOSPODIN ALEKSANDAR PETRA KARAĐORĐEVIĆ

pr@dvor.rs




INSTITUCIJE, STRANKE, UDRUŽENjA I MEDIA U SRBIJI






Predmet i tema:  Peticija DA SE NE LAŽEMO




Poštovani

gospodine Aleksandre VUČIĆU, proglašeni i ustoličeni predsedniče Republike Srbije 31. maja 2017. godine,

narodni poslaniče svaki pojedinačno i svi narodni poslanici zajedno,




Obraćam vam se na osnovu Preambule Ustava i članova 1-3, 3. stava člana 4, poslednjeg stava člana 5, 1. stava člana 6, člana 8, 1. stava člana 18, člana 19, 1. stava člana 21, 1. stava člana 23, 1. stava člana 24, 1. stava člana 56,  članova 98, 111, 112, 122, 123, 2. i 3. stava člana 114, članova 115 i 117, 1. i 2. stava člana 118, 2. stava člana 182, 2. do 4. stava člana 194 Ustava.



Vaš, proglašeni predsedniče Republike Srbije gospodine Aleksandre Vučiću, govor /1/ u Narodnoj Skupštini Republike Srbije 27.05.2019. godine i Vaša (ne)delovanja /2/-/5/ me navode da se Vama, kao i Vama narodni poslaniče pojedinačno i vama svim narodnim poslanicima zajedno opet /5/-/8/ obratim.

U prvom delu ovog dokumenta slede citati iz Vašeg, proglašeni predsedniče Republike Aleksandre Vučiću, govora /1/ i komentari autora ovog dopisa:




«- u šta verujemo? U laž ili u istinu

«ne može Srbija da izdrži tu gomilu laži i licemerja, ne može da nastavi napred, dok se guši u izmišljenoj prošlosti i lošoj sadašnjosti. Nemamo prostora za samoobmanu, za bajke, parole niti za lažne motive i lažne idole» 




Tačno je da Srbija ne može da izdrži gomilu Vaših obmana i prevara koje činite posle dolaska na vlast, od 2012. godine, u odnosu na Vaša obećavanja i uveravanja dotle.  Oni koji su glasali za Tomislava Nikolića i Vas, za Srpsku naprednu stranku (SNS), verovali su vašim ovećanjima da ćete da prekinete s protivustavnim delovanjima Borisa Tadića i članova njegove vlasti: s nepoštovanjem Ustava i Rezolucije SB UN 1244, s prihvatanjem realnog stanja  na Kosovu i Metohiji stvorenog zločinima, s progonom i istrebljivanjem Srba odatle, s rasprodajom prirodnih dobara, s rasturanjem države, ... Obmanuli ste ih.




Tačno je da se Srbija guši od posledica stvarne prošlosti od 1918. - 1945. - do danas, a ne od neke izmišljene prošlosti koju nam Vi namećete zahtevom da zaboravimo svoju istoriju, svoju tradiciju, da se odreknemo narodnog predanja.




Vi ste postali u svojoj 23.oj godini član Srpske radikalne stranke (SRS) i miljenik njenog predsednika profesora dr Vojislava Šešelja. Kao takav ste, a bili ste još student, istovremeno postali poslanik! Čime ste to zaslužili? Od tada do 05.10.2000. godine Vi ste bili u vrhu vlasti. Bili ste ministar za informisanje krajem 90.ih godina prošlog veka. Činite sve da se razvijaju idolopoklonstvo prema Vama i kult Vaše ličnosti /9/. Srbija zaista ne može da podnese licemerje, pogotovu vlastodržaca. O tome će biti reči detaljnije u daljem tekstu.




«Da li smo sebi prijatelji ako odbijamo da se suočimo sa istinom? Njegoš je još rekao: "Samoobmana je ubitačna i za ljude i za narode." Da li smo mi u Srbiji svesni toga?»

«događalo se to da smo bili iznenađeni svakim potezom koji se protiv nas provodio,»

«I vreme je da otvoreno izaberemo između slatke laži i gorke istine.» 

«Važno je, da svi mi ovde, pa i oni kojih nema, što je ne krivica, nego licimerje, konačno priznamo, šta nam se dogodilo i da izvučemo pouke, i da ne krijemo od sebe da nam se dogodio težak nacionalni poraz, u svakom smislu te reči. Gubili smo deo kontrolisanih teritorija, ogroman broj ljudi, a ekonomski gubici ne mogu se sabrati ni nabrojati.

Izgubili smo godine, tokom kojih smo se lagali i odbijali da to priznamo i bio sam sasvim svestan toga, kada smo pre sedam godina došli na vlast i suočili se sa problemom koji su svi drugi već rešili, ovi naši odavde na taj problem zaboravili i od njega u potpunosti odustali, sa željom da se ponovo uhvatimo u koštac, da ga izvučemo na površinu i da dobijemo najviše što možemo za naš narod na Kosovu i Metohiji i izgubimo najmanje što moramo. I, nisam se odlučio za nastavak laži i samoobmane. Rekao sam svima, još tada, i danas vam kažem, nema Srbije, nema naše vlasti na Kosovu i Metohiji, »  



Nemojte da onemogućavate narodu, posebno mlađim generacijama, da se suoči s istinom. Jasno, otvoreno, istinito, javno iznesite šta ste govorili, kako ste nastupali, kolika je bila vatrenost, borbenost, ratobornost, u Vašim istupanjima u vreme Vašeg radikalskog političkog uspinjanja. Dok još niste postali poslanik i posle kad ste bili poslanik iz Srpske radikalne stranke niste se borili za poštovanje Ustava i za rešavanje situacije na osnovu njega. On je izričito, u svojoj prvoj rečenici, utvrdio da se u osnivanju SFRJ polazi od prava svakog naroda na samoopredeljenje uključujući i pravo na otcepljenje. Ni jedna odredba tog Ustava nije ta prava davala ni nacionalnim manjinama (tj. narodnostima) ni republikama /10/. Ta prava naroda su bili temelj i Ustava i države SFRJ. Niste se zalagali da jedina merodavna institucija, Savezna skupština, vodi proces rešavanja političke situcaije po Ustavu. Podržavali ste 1991./1992. takmičenje Vuka Draškovića i Vojislava Šešelja u mobilisanju što većeg broja mladića iz Srbije za ratišta van Srbije. Nije bila proglašena mobilizacija. Vi niste otišli da se borite, u skladu sa Vašim vatrenim govorima, na ratište ni 1991, (ni 1995.) ni 1999. Mnogi mladići iz Vaše generacija jesu bili mobilisani. Objasnite narodu, posebno mladima, šta ste to tada govorili i činili da ste se zbog toga, kao predsednik Vlade Republike Srbije, izvinjavali nekadašnjem predsedniku SAD Uilijamu Klintonu. O trošku naše države. Iznesite istinu da su ta Vaša istupanja korišćena (kao i, takođe protivustavna, ratoborno busadžijska, istupanja Vuka Draškovića, Vojislava Šešelja i Tomislava Nikolića) za stvaranje lažne propagande i demonizovanje Srba širenjem lažne optužbe da su Srbi agresor u SFRJ i radi pravdanja NATO agresije. Niste otišli svojevoljno u Hag da branite svoje stavove, što je učinio Vaš politički otac profesor dr Vojislav Šešelj; ili kao što je svoje stavove Slobodan Milošević tako branio da je postepeno medicinski umrtvljen da ne bi bio oslobođen optužbi. Izvinili ste se Klintonu, jednom od vođa procesa unižavanja Srba i uništavanja Srbije i Crne Gore. Niste se izvinili Srbskom narodu i Srbiji!




Dva srbska profesora su bili, u iseljeništvu u Francuskoj, profesori francuskih univerziteta kada su (23.03.1998. g.) našim vlastima uputili predlog da se raspiše referendum o rešavanju situacije na Kosovu i Metohiji /11/. Na predlog Slobodana Miloševića, predsednika SRJ, referendum je raspisan  7. 04. 1998. i održan 23.04.1998. g. u Republici Srbiji po pitanju: „Da li prihvatate učešće stranih predstavnika u rešavanju problema na Kosovu i Metohiji?”.  Slobodan Milošević i cela vlast su se javno zalagali da narod odgovori NE. 73,05% upisanih birača jeste odgovorilo „NE“ /12/. Iste godine u oktobru, suprotno rezultatu referenduma, Slobodan Milošević je samovoljno sklopio dogovor s američkim izaslanikom Holbrukom o povlačenju teškog naoružanja s Kosova i Metohije. Pogazio je referendumsku narodnu odluku, odbacio je narodno opredeljenje demokratski slobodno iskazano. Delovao je i suprotno Ustavu. Vi ste tada bili ministar za informisanje. O svemu tome ste bili dobro obavešteni. Šta ste uradili da se ispoštuje narodna volja iskazana referendumom, da se poštuje Ustav, da se brane suverenitet i teritorijalna celina naše države i sloboda našeg naroda? Jeste li tada naučili da sme nekažnjeno da se deluje protiv narodne volje, protiv referendumske odluke, protiv Ustava? Ne, tada ste to učvrstili. Vi ste to učili kao student još 1991. godine. Tada ste veoma vatreno, borbeno, istupali podsmevajući se onima koji su tražili (na primer  /13/) mirnodopsko rešavanje problema u SFRJ po saveznom Ustavu iz 1974 u Saveznoj skupštini. Zato što je jedino Savezna skupština SFRJ bila merodavna (članovi 281 – 283 Ustava SFRJ iz 1974.g.), a ne predsednici republika. Oni su uzurpirali kompetencije Savezne skupštine bez odgovornosti. Tada ste naučili da ne poštujete Ustav i da uzurpirate državni položaj. Je li tim povlačenjem teškog naoružanja sprečeno bombardovanje 1999.?  Nije. Bili ste u vlasti i kada je potpisan protivustavni Kumanovski sporazum /14/. Na njemu je utemeljena Rezolucija SB UN 1244. Državna rukovodstva SRJ, RS i RCG su je prihvatili iako je bila (i ostala) protivustavna.  Tada ste podneli ostavku, ali ostali ste u vlasti i dalje.  Razvijali ste svoju karijeru kao član SRS.




Kad govorite MI to može da se odnosi isključivo na sve vas koji ste bili na vlasti ili ste i sada na vlasti. Ne može da se odnosi na narod. Narod je svestan toga. Čutao je i trpeo i onda i sada.  Onda, da ne bi pao pod damoklov mač Titovih egzekutora. Sada, da ne bi izgubio posao ili dobio batine od Vaših jurišnika. Je li to rade po Vašem uputstvu? Da Vi volite batine i batinanje? Titovi egzekutori, uglavnom jastrebovi KPJ/SKJ, koje je narod zvao: komunjare,  su 1945-1949 neštedimice ubijali nevine i nedužne Srbe. Zavedena je strahovlada. Vi je nastavljate, DA SE NE LAŽEMO.




«U VII veku dolaze slovenska i srpska plemena na teritoriju današnjeg Kosova i Metohije» 




Ovo ste tako tendeciozno napisali kao da dotle nije bilo Srba na Balkanu. Ne objašnjavate zašto su Srbi, ne samo u 7. veku, već od 5. do 8. veka, napuštali svoju zemlju u srednjoj Evropi. Prećutkujete da su ih germanska plemena već tada proganjala, istrebljivala, ili pretapala. Na časovima istorije se o tome nije govorilo. Srbi su to zaboravili. Dobri nemački istoričari to znaju. Zašto su se Srbi iz srednje Evrope selili preko visokih Karpata na Balkan umesto da su otišli ravnicom na istok?  Selili su se na Balkan iz istog razloga zbog kog su Srbi pod «Olujom» 1995. bežali preko brdovite Bosne u Srbiju, a ne Panonskom nizijom u Mađarsku. Zato što su bežali kod svog naroda - kod Srba na Balkanu od 5. do 8. veka, a kod Srba u Srbiji 1995. Zato su od 5.-8. veka progonjeni Srbi dolazili u Srbiju iz srednje Evrope. Napisali ste to veoma tendenciozno. To je svojevrsna tendeciozna laž. Zna se da je srbskih vladara, država i monarhija bilo još od 492. g. /15/. Koliko je vremena bilo potrebno da se familije stope u pleme, a pleme u naROD, da se stvori naROD i da naROD osnuje svoju državu i to monarhiju? Decenije? Vekovi? Milenijumi? Sada je sto godina od ukidanja 1918. nezavisne i slobodne srbske države bez narodne saglasnosti. Stari Srbi (Serbi do Vukove reforme) su bili u davnini najmnogoljudniji narod i preci svih Slovena /16/-/19/. Sve ste to zanemarili u svom govoru o istoriji. Veoma tendeciozno ste zanemrivali istorijske činjenice koje otkrivaju istinu o Srbima.




«Veliki broj Albanaca se osećao kao gubitnici, veliki broj Albanaca je napustio Kosovo i Metohiju, otišli su i preko okeana i u mnoge evropske zemlje u mnogo većem obimu nego što su to Srbi činili, »  (Za period 1946 – 1961).




Koji su to Šćiptari (Vi ne poštujete njihovo originalno narodno ime onako kako oni sebe zovu)? Koliko ih se iselilo iz Srbije, s Kosova i Metohije? Dužni ste da iznesete njihov broj. Vi volite da iznosite brojeve. Jesu li to od onih 100.000 Šćiptara koji su se pod Hitlerovom zaštitom naseljavali od 1941. do 1945. na Kosovu i Metohiji? Jesu li to od onih Šćiptara koji su pod vlašću nacističke okupatorske Velike Albanije proterali u tom periodu preko 150.000 Srba i celih srbskih porodica s Kosova i Metohije? Ili su to oni Šćiptari koji su činili iredentu na Kosovu i Metohiji posle 1945.? Jesu li to oni Šćiptari koji su bežali od Enver Hodžine staljinističke diktature i kojima je Srbija bila spasonosno utočište? Jesu li to oni Šćiptari kojima je Srbija u okviru Jugoslavije otvorila granicu za slobodno useljavanje, kojima je davala državljanstvo bez uslova, koji su dobili sva građanska i politička prava svih državljana Srbije i Jugoslavije, koji su dobili besplatno zdravstveno osiguranje i školovanje, i stanove za udoban, slobodan i bezbedan život? Masovno su postajali članovi KPJ/SKJ. Time su odmah po učlanjenju dobijali privilegije (za napredovanje, za stanove, za plate,...) koje su imali rukovodioci i veoma aktivni članovi KPJ/SKJ. Jesu li to oni Šćiptari koji su se školovali u Srbiji na Šćiptarskom jeziku? Jesu li to oni Šćiptari koji nisu bili zadovoljni time; tražili su više, zahtevali su Republiku pa su razočarani odlazili što je ne dobijaju (jer im je Josip Broz obećao, kako su tvrdili)? To Vas ne interesuje. Vama je važno da tvrdite da se više Šćiptara nego Srba iselilo u tom periodu. I ovo Vaše tvrđenje je veoma tendeciozno.  




Zašto je uopšte trebalo da se Srbi iseljavaju iz Srbije kad je bilo objavljeno Oslobođenje od Hitlerovog nacizma? Odgovorite.




«Ono što se dešava tada, od 1961. godine, pokazuje kako konačno gubimo tle pod nogama na Kosovu i Metohiji. Ponavljam, 1961. godine imamo 27% Srba na Kosovu i Metohiji, ali već 1971. godine imamo 21%. Ako pogledate, to je za više od 25% od našeg broja Srba, u relativnim brojevima, pad. Godine 1981. već imamo 15% Srba. Dakle od 1961. godine do 1981. godine sa 27 na 15%.




Godine 1991. već imamo 11%. Dakle, više nego duplo smo u tih 30 godina izgubili,«




Do 1946. godine Srbi se nisu iseljavali iz Srbije. Pod vlašću KPJ pod rukovodstvom Josipa Broza do 1960. Srbi su krišom bežali iz Srbije. Spasavali su se od njegove rastuće antisrbske vladavine. Posle 1960. su se iseljavali sve više. I sada je napuštaju. To je rezultat vladanja svih vlasti od tada do sada nad Srbima u Srbiji. Za ovih sedam godina Vaše samovoljne vladavine (s Ivicom Dačićem do 2014. i Tomislavom Nikolićem do 2017.) položaj Srba se nije poboljšavao u Srbiji.  




Vi prećutkujete šćiptarske zločine sprovođene decenijama nad Srbima: čak i zločin nad Đorđem Martinovićem i sterilizovanje srbskih muških novorođenčadi u porodilištu u Prištini čitavih 10 godina prema vestima objavljenim u listu «POLITIKA» tada!




Vi sada nama naturate tu statistiku kao dokaz da smo manjina u svojoj Postojbini i da zato treba da se povinujemo istrebljivačima i okupatorima Srbskog naroda i naše zemlje! Da prihvatimo te brojke kao pokazatelje normalnog života, a ne kao dokaze proterivanja, istrebljivanja, Srba u Srbiji; a ne kao dokaze posledica šćiptarskih ucena, pretnji po život, zlodela i zločina nad Srbima! Veoma tendeciozno.




«Da bi ostvarili pozitivan priraštaj Srba, u narednih 30 godina neophodno je da žene rađaju 3,2 dece. «




Niti su očevi automati za stvaranje dece, niti su majke mašine za rađanje dece, niti je materinstvo tehničko-politički proces, za fabrikovanje dece. Najveličanstveniji i najuzvišeniji proces u prirodi i u ljudskom društvu su trudnoća i materinstvo. Za odvijanje tog procesa bez potresa treba da postoje odgovarajući uslovi. Decenijama su Srbi, koji su pratili demografsku situaciju Srba u Srbiji, upozoravali na belu kugu u našem narodu. Vlasti su se oglušavale o to. I sadašnja  vlast pod Vašim rukovodstvom uz efikasno izvršavanje Vlade pod predsedništvom Ane Brnabić sve više potencira homoseksualizam na račun očuvanja i negovanja PORODice, prirodom i Bogom utvrđene i Ustavom (član 62) potvrđene PORODice u ljudskom rodu. Seksualno opredeljenje čoveka je njegovo intimno slobodno opredeljenje. Vi dozvoljavate  i štitite propagiranje i popularisanje homoseksualizma - uništitelja PORODice i naRODa. Ono je protiv drugog biološkog nagona svake biolške vrste – protiv nagona za produženje te vrste. Za čoveka je protiv produženja ljudskog RODa.




Sadašnja vlast pod Vašim rukovodstvom, s efikasnim sprovođenjem Vlade pod rukovodstvom Ane Brnabić, dozvoljava da se deca nekažnjeno otimaju iz njihovih domova od roditelja ili staratelja radi njihove prodaje! Prodaja dece, trgovina decom, kao i trgovina živim ljudskim organima, je postala veoma probitačan posao na Zapadu. Takođe, vlast pod Vašim rukovodstvom ozakonjuje nasilno vakcinisanje dece nedovoljno proverenim vakcinama!




Odnos prema PORODici, prema deci, je i odnos prema bezbednosti i trajnosti naRODa i države. Vi, proglašeni predsedniče Republike Aleksandre Vučiću, i vi narodni poslanici, to zanemarujete.




«U Rezoluciji 1244 nigde se ne govori o Srbiji, govori se samo o Saveznoj Republici Jugoslaviji. Mi se odričemo pravnog kontinuiteta u odnosu na SRJ. »




Ova Vaša, sramotna za diplomiranog pravnika i nedopustiva za predsednika Republike Srbije, izjava je rušilački tendeciozna. Ona sama za sebe zahteva da Vi budete bezuslovno i bez odlaganja razrešeni položaja i funkcije predsednika Republike Srbije. Republika Srbija, kao i Republika Crna Gora,  je  bila svoju suverenost prenela na Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ) dok ona postoji. U SRJ nije postojala treća republika. Kosovo i Metohija je bila sastavni deo Republike Srbije u SRJ (kao i po svim ustavima svih Jugoslavija od 1946. dok su postojale i svih Srbija od 1946. godine do danas). Pretvaranjem SRJ u Državnu Zajednicu Srbija i Crna Gora (DZSCG) ona je postala pravni naslednik SRJ, a Republika Srbija i Republika Crna Gora  su bile države kao ravnopravne članice DZSCG (Član 2 Ustavne Povelje DZSCG).  




«U slučaju istupanja države Crne Gore iz državne zajednice Srbija i Crna Gora međunarodni dokumenti koji se odnose na Saveznu Republiku Jugoslaviju, posebno Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, odnosili bi se i u celosti važili za državu Srbiju, kao sledbenika.»

3. stav člana 60 Ustavne povelje DZSCG




Aleksandar Pavić je utvrdio sledeće /20/:



«Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije može se naći sledeća, arhivirana vest:




”TADIĆ OBAVESTIO UN, SE I OEBS DA JE SRBIJA NASLEDNICA SCG »




Činjenica da je DZSCG bila pravni naslednik SRJ, 3. stav člana 60 Ustavne povelje DZSCG, činjenica da je tadašnji predsednik Republike Srbije Boris Tadić obavestio sve merodavne međunarodne organe da je Srbija pravna naslednica DZSCG (a preko nje, pravna naslednica SRJ)i da to niko nije osporio neoborivo dokazuju da se ni narod ni vlast Borisa Tadića nisu odrekli pravne neprekidnosti (pravnog kontinuiteta) u odnosu na SRJ. Vaša gore citirana izjava je strašna tendeciozna laž!




«Jedna od tih loših je da su naše snage vršile teror na Kosovu i Metohiji i da je zato neophodno da međunarodne snage ovladaju tim prostorom, a da se naše snage povuku sa teritorije Kosova i Metohije. »




U Rezoluciji SB UN 1244 ne piše «terror» tj. u prevodu «teror», već piše:



«Condemning all acts of violenceagainst the Kosovo population as well as all terrorist acts by any party

Osuđujući sve činove nasilja protiv stanovništva Kosova kao i sve terorističke postupke bilo koje strane»




 «that the Federal Republic of Yugoslavia put an immediate and verifiable end to violence and repression in Kosovo

da Savezna Republika Jugoslavija neposredno i proverljivo prekine nasilje i represiju na Kosovu»




Vi niste ni spomenuli u svom govoru /1/ sledeće odredbe Rezolucije SB UN 1244:




 «Demilitarizovanje Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i drugih naoružanih grupa kosovskih Albanaca kako se zahteva u stavu 15. u daljem tekstu;» *




«Uspostavljanje sigurnog okruženja, u kojem izbeglice i raseljena lica mogu bezbedno da se vrate domovima, » *




 «Obezbeđivanje sigurnog i neometanog povratka svih izbeglica i raseljenih lica svojim domovima na Kosovu;» *




 «Zahteva da OVK i ostale naoružane grupe kosovskih Albanaca bez odlaganja prekinu sve ofanzivne akcije i da se pridržavaju zahteva za demilitarizaciju» *




 «Bezbedan i slobodan povratak svih izbeglica i raseljenih lica» *




 «O uspostavljanju privremene administracije za Kosovo kao dela međunarodnog civilnog prisustva pod kojim ljudi Kosova mogu da uživaju značajnu autonomiju u okviru Savezne republike Jugoslavije» *




 «Nakon povlačenja, dogovorenom broju jugoslovenskog i srpskog osoblja biće dozvoljeno da se vrate da bi obavljali sledeće funkcije:

-Vezu sa međunarodnom civilnom misijom i međunarodnim snagama bezbednosti;

-Obeležavanje/čišćenje minskih polja

-Održavanje prisustva na srpskim istorijskim lokalitetima

-Održavanje prisustva na ključnim graničnim prelazima. » *




 «Politički proces u pravcu uspostavljanja privremenog okvirnog spoprazuma koji obezbeđuje značajnu samoupravu Kosovu, uz puno poštovanje sporazuma iz Rambujea1 i načela suvereniteta i teritorijalnog integriteta Savezne republike Jugoslavije i ostalih država u regionu, i demilitarizaciju OVK»*




1 Iako u Rambujeu nije sklopljen ikakav sporazum, naša vlast je bila prihvatila da to piše u Rezoluciji SB UN 1244! Da li više zaprepašćuje ta neistina u Rezoluciji SB UN 1244 ili što ju je naša vlast prihvatila? To pokazuje u kakvoj situaciji su tada bili naša vlast, država i narod /14/.




Vi ste još samo rekli:



«U toj rezoluciji ima dobrih stvari za nas»

Šta ste (u)činili da se ostvare te «dobre stvari za nas»? *NIŠTA!  

Vi ste od 1993. bili u vrhu vlasti do 2000. godine. Bili ste ministar za informisanje. DA SE NE LAŽEMO: svim državljanima Republike Srbije javno istinito izložite: je li naša vlast, jesu li naše bezbednosne snage, nad Šćiptarima vršile teror, kako Vi kažete, ili nasilje i represiju kako piše u Rezoluciji SB UN 1244? Zbog te optužbe su mnogi naši ljudi u Hagu osuđeni na ukupno oko jedan milenijum ako se dobro sećam, uprkos njihovom pobijanju te optužbe. Ako jesu: ko, gde, kada i po čijem naređenju? Jeste li se i zbog toga izvinjavali Uilijamu Klintonu? Ako nisu: zašto Vi onda ne opovrgavate tu laž svuda i uvek kada se ona iznese? To je obaveza predsednika Republike Srbije (predsednička zakletva – 4. stav člana 114 Ustava). Vi onda nju ne izvršavate. Niti ukazujete, već prećutkujete, da je to onda laž i u Rezoluciji SB UN 1244. Ta optužba je 1999. bila jedno od dva osnovna opravdanja za NATO agresiju. Sada je obnavljaju vođe UĆK. Za Srbiju i Srbski narod je veoma važno da zna istinu o tome. Pledirate DA SE NE LAŽEMO: iznesite nam istinu. Drugu laž je oborila svojim priznanjem finska forezničarka koja je bila u komisiji za ispitivanje tela mrtvih Šćiptara u Račku. Amerikanac Voker je lažno obavestio Administraciju SAD da su ta tela bila tela nevinih šćiptarskih civila i da su ih pobile bezbednosne snage Republike Srbije. Zato taj događaj u Račku nije primer terora ili zločina ili represije ili nasilja naše vlasti nad Šćiptarima. Niti je opravdanje za NATO agresiju. Šćiptarsko rukovodstvo UĆK, koje ste Vi priznali i prihvatate ga za legitimnu vlast na Kosovu i Metohiji, je sada otvorilo sud za Srbe optužene da su vršili zločine nad Šćiptarima.




«Januara 2006. Kontakt grupa donosi smernice za pregovore i zauzima stav da ne može biti povratka na stanje pre 1999. godine. Ne može biti podele Kosova, niti njegovog pripajanja nekoj trećoj državi. »




Kontakt grupa je imala pravo da deluje samo u skladu s Rezolucijom SB UN 1244 povezanom s Ustavom Republike Srbije. Ta Rezolucija je utvrdila kako treba da izgleda novo stanje u našoj državi. Njome je već onemogućen povratak na stanje pre 1999. Kontakt grupa nije bila ovlašćena ni merodavna da donosi nikakva nova ograničenja, nove uslove ni nove zahteve Republici Srbiji koji nisu u skladu s Rezolucijom SB UN 1244. Predsednik Republike Srbije je  bio i ostao obavezan da ne prihvati bilo koji zahtev Kontakt grupe koji izlazi van okvira Rezolucije SB UN 1244 i suprotan je Ustavu Republike Srbije. I to Vaše pozivanje na Kontakt grupu je tendeciozno i neprihvatljivo. Umesto pozivanja na Kontakt grupu Vi ste obavezni, pod zakletvom, da se pozivate na Ustav i Rezoluciju SB UN 1244. Vi ne izvršavate tu svoju obavezu.




«Pitanje sudu glasi, citiram – da li je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova od strane privremenih institucija samouprave na Kosovu u skladu sa međunarodnim pravom? »

«Jula 2010. godine Međunarodni sud pravde je doneo savetodavno mišljenje da jednostrano proglašena nezavisnost tzv. Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom. »




Međunarodni sud pravde nije odgovorio na postavljeno pitanje. On nije utvrdio da je jednostrano proglašena nezavisnost tzv. Kosova u skladu s međunarodnim pravom. Sud je samo izneo svoje savetodavno mišenje (ne ni presudu ni odluku ni rešenje ni zaključak) da jednostrano proglašena nezavisnost tzv. Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom. To treba uvek i svuda isticati. Predsednik Republike Srbije treba da daje takav primer svim ostalim državnim rukovodiocima, institucijama i državljanima Republike Srbije. Vi to ne činite. Ne izvršavate svoju ustavnu obavezu iz 4.  stava člana 114 Ustava.   




Vaš govor /1/ traži da odgovorite na sledeća pitanja:




Po kojoj osnovi i s kojim pravom šćiptarska deklaracija o nezavisnosti Kosova (a misle i na Metohiju) ima veću istorijsku, etničku, pravnu i državnu težinu, veću snagu, od referendumske odluke državljana Republike Srbije zapisane u njenom Ustavu?




Po kojoj osnovi Šćiptari imaju veće pravo od Srba na Kosovo i Metohiju (već proširuju i na jug Srbije i na Rašku)?




Obaveza pod zakletvom predsednika Republike Srbije, bilo da je psiholog, direktor zagrobnog preduzeća, pravnik, predsednik političke stranke ili bilo koje druge profesije, jeste da se bori sve dok se ne izbori za pravo Republike Srbije.




Vi ste pokazali i dokazali da niste sposobni za to ili da svesno nećete, ili i jedno i drugo. Vi ste svoj govor /1/ sastavili tako da narodne misli budu skoncentrisane na druga pitanja a ne na pitanje kako ste Vi izvršavali svoje ustavne obaveze u odnosu na Kosovo i Metohiju. 145 narodnih poslanika je oduševljeno prihvatilo Vaš Izveštaj /1/. «BRAVO!!!» Koji bi narod još, u kojoj zemlji, prihvatao takvog čoveka za predsednika Republike, da vodi njegovu državu i da on predstavlja narod? Čak i da ga poslanici glorifikuju?!!!




«mi smo 1999. godine u neravnopravnom i nemogućem sukobu poraženi time što smo potpisali, ne naši vojnici, nego smo poraženi, neravnopravna borba je bila, potpisana je delimična politička kapitulacija, povučene su naše snage sa Kosova i Metohije, mi smo se pravili kao da se ništa nije desilo. »




DA SE NE LAŽEMO: Kumanovski sporazum je bio još i državna i vojna delimična predaja. Bio je delimična predaja suvereniteta Republike Srbije Savetu bezbednosti odnosno međunarodnim snagama pod njegovom upravom. Vi ste ga predali rukovodstvu UĆK. Kumanovski sporazum je bio protivustavan akt /14/. Ustavni sud to nije opovrgnuo. Sud je u svom Rešenju (Broj:  IU-97/99 od 25.05.2000. godine) odbio da pokrene postupak ocene ustavnosti navedenih akata i naveo je sledeće: «Osporena Odluka  Narodne skupštine doneta je na sednici održanoj za vreme ratnog stanja, kada su bili ugroženi teritorijalna celokupnost, suverenitet, samostalnost i nezavisnost naše države i sloboda našeg naroda..» /14/. Možda ste se Vi lično kao ministar i vi svi na vrhu države «pravili kao da se ništa nije desilo», ali to ne važi za ceo narod što dokazuju dopisi spomenuti u /14/. DA SE NE LAŽEMO: Pošto ste tada bili ministar za informisanje iznesite sada istinu o razlozima zašto je naša vlast prihvatila Kumanovski sporazum. Pošto ga je prihvatila, i narod se saglasio radi uspostavljanja i održavanja mira /14/, pošto je Republika Srbija ispunila sve (stvarno nepravedne) obaveze po Kumanovskom sporazumu i po Rezoluciji SB UN 1224, Vi ste strogo obavezni da se pridržavate tih dokumenata i Ustava. Vi ste dužni i da zahtevate i da se svi drugi njih pridržavaju. Vi to ne činite. Niste sposobni? Nećete svesno? Ko je Vama dozvolio da vodite bilo kakve pregovore van okvira Kumanovskog sporazuma, Rezolucije SB UN 1244 i našeg Ustava? Građani, izvor i nosilac suverenosti Republike Srbije, to nikome, te ni Vama, nisu dozvolili! To što su Boris Tadić i članovi njegove vlasti, kao i Tomislav Nikolić i članovi njegove vlasti, delovali suprotno tim dokumentima i suprotno Ustavu, nije Vama niti dozvola niti opravdanje da tako nastavite. Naprotiv, i Tomislav Nikolić i Vi ste bili izabrani 2012. zbog vaših obećanja da ćete zaustaviti sve što su Boris Tadić i njegova vlast započeli i  radili protivustavno. Narod ih je za to kaznio na izborima 2012.  




Posle dolaska na vlast, Vi ste i kao prvi potpredsednik Vlade /21/ i kao njen predsednik /21/ - /24/ kršili Ustav.  Kao proglašeni predsednik Republike, nekoliko minuta posle položene Vaše zakletve, u svojoj besedi ste nju pogazili, delovali suprotno Ustavu (Preambuli i njegovim članovima 8, 114 i 182). Istovremeno ste izgubili legitimitet da budete na položaju i da vršite funkciju predsednikka Republike, tj. da budete predsednik Republike. Tada ste postali uzurpator tog položaja i te funkcije, koje uzurpirate bez prekida.




«Do polovine 2012. godine su postignuti tehnički sporazumi o slobodi kretanja, matičnim knjigama, carinskom pečatu, katastru, priznavanju univerzitetskih diploma, integralnom upravljanju granicama, regionalnoj saradnji.»




«za samo osam godina Miloševićeve vlasti smo došli dotle da smo imali sukob na Kosovu i Metohiji i suštinski gubitak suvereniteta na Kosovu i Metohiji. Za samo osam godina vlasti DOS-a došli smo od velikih očekivanja, i velikih nadanja i velikih obećanja narodu da će sve da se promeni i da će mnogo ovi sa Zapada da nas vole i da će da učine sve da Kosovo vrate pod teritorijalni integritet Srbije, došli smo do toga za tačno osam godina, da smo dobili nezavisno Kosovo. »




Vi ste sve ovo znali i pre podnošenja prijave Srpske napredne stranke (SNS) za izbore 2012. (bili ste njen kandidat za člana Vlade), i pre Vaših izbora za (pot)predsednika Vlade i predsednika Republike. Vi nemate pravo da se na to pozivate kao na otežavajuću okolnost za Vaš rad. Znali ste za sve to. Neprekidno pokazujete da Vi ne možete da ispunite svoja predizborna obećanja iz 2012. godine. Pokazujete da ne možete (ili da nećete) da poštujete Rezoluciju SB UN 1244 i Ustav naše države. Pokazujete da možete da održavate svoje uzurpatorstvo uz aplauze narodnih poslanika koji ne poštuju Ustav i svoju zakletvu. To postižete svojim protivustavnim (članovi 6 i 115 Ustava) dvostrukim predsedništvom: države i Srpske napredne stranke koja ima 105 poslanika od ukupno 250 narodnih poslanika, odnosno od 125 prisutnih prvog dana (27.05.2019.) kada ste držali govor /1/ u Narodnoj skupštini, od 145 koji su prihvatili Vaš Izveštaj /1/ i od 162 prisutnih prilikom glasanja drugog dana (28.05.2019.) posle diskusija o Vašem govoru /1/. Preko 105 poslanika SNS i Vaših odanih koalicionih partnera: 22 poslanika iz SPS, 22 poslanika iz SRS, 9 poslanika iz PUPS, tj. ukupno 158 narodnih poslanika, Vi ste podčinili Narodnu skupštinu sebi suprotno članovima 1, 3, 5, 6 i 115 Ustava.




«Nalazimo se na putu evropskih integracija. Hoćemo da budemo deo sveta, da pripadamo tom tipu društva. »

«Četvrti bitan zaključak je taj da je Repbulika Srbija u osnovi uspela da u potupnosti zaštiti svoj interes u Pokrajini i u kontekstu evropskih integracija.»




Vi nastavljate da sprovodite protivustavnu Tadić-Marjanovićevu prijavu za učlanjenje Republike Srbije u Evropsku Uniju /25/. Primer kako nastavljate i produbljujete protivustavna delovanja Borisa Tadića i njegove vlasti.




«mi uspevamo Briselskim sporazumom sedam godina kasnije, a to je Zajednica srpskih opština, a što danas ne možemo da formiramo zato što Evropska unija, kao garant provođenja tog sporazuma, nije izvršila pritisak na Albance da se taj sporazum provede u delo. »




Iznesite javno koje su to odredbe Briselskog sporazuma u skladu s Ustavom. Niste izneli ni jednu. Ustavni sud nije utvdio ni jednu.




«Onda, naravno, počinju igre oko Zajednice srpskih opština. »

«I jedinu njihovu obavezu iz Briselskog sporazuma oni nisu ispunili. »

«Zatim su tri puta u prethodnih godinu dana prekršili Sporazum o policiji, narušili bezbednost Srba nelegalnim upadima svojih paramilitarnih i parapolicijskih jedinica na sever pokrajine. »

«Moja je dužnost da vam danas ukažem na sledeće činjenice. Da smo mi od početka bili izloženi različitim vrstama pritisaka i trikova, »

«Priština je sa Tiranom nelegalno ukinula kontrolu državne granice između naše granice prema Republici Albaniji i omogućila slobodno kretanje, čime je najdirektnije prekršila Rezoluciju 1244. »

«formalno su u saradnji sa Republikom Albanijom proklamovali svoj cilj da teže stvaranju velike Albanije na Balkanu. »

«Priština je donela nelegalnu odluku o stvaranju tzv. vojske Kosova koju su podržale sve zapadne sile, iako je ta odluka doneta suprotno volji, čak i NATO, bio je korektan generalni sekretar NATO-a Jan Stoltenberg, i suprotno Ustavu "leks superioru" tzv. države Kosovo. »

«Priština je nedvosmisleno odbila implementaciju postignutih sporazuma iz dijaloga, posebno po pitanju Zajednice srpskih opština. »

«prištinske vlasti su nedavnim usvajanjem tzv. statuta "Trepče" operacionalizovale nacionalizaciju i otimanje imovine srpskih privrednih subjekata. »

«Priština je javno zapretila i kroz institucije postavila nova zakonska ograničenja po pitanju dijaloga. I izborom TIB-a, ali su onda govorili i o Trepči, Gazivodama i svemu drugom. »

«Premijer privremenih institucija Haradinaj smenio je legitimne predstavnike srpskog naroda i dovodi lične prijatelje, kumove, sluge koji služe samo njemu i albanskim interesima. »

«Priština pod tzv. tajnim i fingiranim optužnicama hapsi Srbe za navodne ratne zločine i time, suprotno Rezoluciji 1244, koja nalaže da se na Kosovu i Metohiji stvore uslovi za siguran i bezbedan povratak svih raseljenih, izbeglih lica, onemogućava ovaj proces. »

«Dalje, otkud kuće i imanja od Srba i njihovo trajno iseljavanje, kupovina najvrednijih imanja na važnim lokacijama za plansko naseljavanje Albanaca, izgradnja vikendica u vikend naseljima i na obodima većih opština, te masovna promena prijave prebivališta u pogodnom trenutku, ispisivanje albanskog stanovništva iz biračkih spiskova graničnih opština sa albanskom većinom i njihovo upisivanje u biračke spiskove stanovništva sa većinskim srpskim stanovništvom.

Na osnovu raspoloživih podataka, ukupan broj evidentiranih etnički motivisanih napada u periodu od 2014. do 2018. godine je 465. To je veliki broj napada. Ali, da imate u vidu, samo deset godina ranije u istom periodu, bio je gotovo trostruko veći. Dakle, ipak smo nešto uspeli da uradimo. Primetan je veliki broj pljački i uništavanja imovine – 150; napada na kulturno-istorijske spomenike, verske objekte i groblja – 45; provokacije i pretnje – 118; fizičkih napada – 62; kamenovanja kuća, vozila i lica – 30. »

«Uzgred, Kosova i Metohije je teritorija na koju se vratio najmanji broj izbeglih lica od svih kriznih područja, žarišta u celom svetu, svega 1,9%.»

«Krenuli smo u razgovore sa Albancima koji, ne samo da žele nezavisno Kosovo, već žele i veliku Albaniju, sa ljudima koji misle da su oni, a ne NATO, a na NATO uvek mogu da računaju, tako oni kažu, pre svega na Sjedinjene države, pobedili i koji bi da uzmu sve, a da ne daju ništa, sa onima koji za takvo ponašanje imaju otvorenu podršku najmoćnijih zemalja u svetu»

Sve ovo ovde citirano pokazuje da ste svesni totalnog kraha Vaših samovoljnih protivustavnih odluka, protivustavnih akata i delovanja, odbacivanja Ustava i Rezolucije SB UN 1244 : prihvatanje rukovodstva UĆK za legitimnu Vlast, usvajanje i sprovođenje Briselskog sporazuma, nasilno nastavljanje procesa uključivanja Republike Srbije u Evropsku Uniju, stalno prihvatanje protivustavnih kompromisa s rukovodstvom UĆK.....

«Dobili smo mir. »

«Sačuvali smo mir, veću sigurnost za Srbe na Kosovu i ono što je najvažnije, bolju i snažniju srpsku ekonomiju. »

«Pitanje je dana i meseca kada će da napadnu Srbe, jer oni to ne mogu da podnesu više. Mi možemo. Oni ne mogu. »




Pročitajte šta ste rekli. Ovaj treći citat iz Vašeg govora poništava prva dva!




«Da li ćemo mi  moći da dobijemo sve ono što bismo mi želeli i sve ono o čemu maštamo? Naravno da nećemo. »




Ko je Vama dozvolio da Vi trgujete teritorijom  Republike Srbije, da trgujete  Kosovom i Metohijom? To je jedan od dokaza Vaše poslovne nesposobnosti zbog koje Vi niste bili ispunili neophodan uslov da budete kandidat za predsednika Republike /26/. O kakvim to našim željama Vi stalno pričate i pridikujete? Dokle ćete da obmanjujete i sebe i druge pričanjem da se radi o željama umesto da poštujete istinu da su u pitanju pravo i obaveza Srbskog naroda i Republike Srbije da se ne otuđuje Kosovo i Metohija i Vaša dužnost pod zakletvom da se borite da se to ne dogodi. I ova Vaša izjava je veoma tendenciozna.




«Ja neću takav da budem, pa makar me sutra vi prvi odavde smenili, zatim narod na referendumu. Potpuno mi je svejedno. »

«Reću ću vam, dok sam predsednik Republike, a to je još tri godine – »

Što ste uobrazili da Vama neko u Srbiji određuje kakvi ćete Vi da budete? Vi jasno, otvoreno, i izričito ovom izjavom obaveštavate javnost da nećete da podnesete ostavku (koja je ustavni čin prema članu 117 Ustava) uprkos Vašim mnogobrojnim protivustavnim radnjama i delovanjima, aktima, i neizvršavanjima ustavnih dužnosti. Njihove negativne posledice su teško otklonjive.




Vama je bilo savetovano /27/ kao predsedniku Republike da predložite Narodnoj skupštini, i Vama kao predsedniku Srpske napredne stranke (SNS) da skupite najmanje 100.000 potpisa članova stranke i da zahtevate od Narodne skupštine, da raspiše referendum po sledećem pitanju:



Da li Aleksandar Vučić treba da bude razrešen funkcije predsednika Republike Srbije?



Vi niste (do sada) prihvatili taj savet.




Ustavno je i pravo i obaveza Narodne skupštine da pokrene i sprovede ustavni postupak Vašeg razrešenja zbog Vaših višestrukih kršenja Ustava (članovi 1, 3, 4 - 6, 114, 115 i 118 Ustava). Ako Narodna skupština Vas razreši položaja i funkcije predsednika Republike onda je to konačna odluka. Posle nje se ne raspisuje referendum o Vašem statusu. Radi čitalaca citiram:

Predsednik Republike razrešava se zbog povrede Ustava, odlukom Narodne skupštine, glaso-vima najmanje dve trećine narodnih poslanika.
Postupak za razrešenje može da pokrene Narodna skupština, na predlog najmanje jedne tre-ćine narodnih poslanika.
Ustavni sud je dužan da po pokrenutom postupku za razrešenje, najkasnije u roku od 45 dana, odluči o postojanju povrede Ustava.


Člana 118 Ustava.




Zašto Vi smatrate da bi Narodna skupština bila obavezna da prihvati raspisivanje referenduma o Vašem statusu, koji biste joj Vi predložili posle njene odluke o Vašem razrešenju? Zašto bi Narodna skupština bila dužna da suprotno članu 118 Ustava raspiše referendum o Vašem statusu da bi zadovoljila Vašu želju? Zašto Vi smatrate sebe izuzetnom ličnošću za koju ne važi Ustav? Pred Ustavom i zakonom smo svi jednaki (1. stav člana 21 Ustava).




«daću sve od sebe, ukoliko oni ukinu te takse, da pokušamo da pronađemo nekakvo kompromisno rešenje, »

«Da pokušam da svedem ovo što smo danas govorili, dakle nama u prvoj fazi ostaje da čekamo, da vidimo hoće li Evropljani i Amerikanci ubediti Albance da ukinu takse. Nastavka suštinskih razgovora bez ukidanja taksi neće biti i tačka.

 Ukoliko ukinu takse, ići ćemo da razgovaramo, da pronađemo kompromisno rešenje. »

«ne bude li kompromisnog rešenja, samo čekajte napad Albanaca na Srbe. To će se dogoditi jer oni gube živce, sve su nervozniji i nervozniji zbog Tribunala, zato osnivaju Tribunal za Srbe i zato to sve rade. »




Državljani Republike Srbije su prihvatili kompromis. Zapisali su ga:




Republika Srbija ima Autonomnu pokrajinu Vojvodinu i Autonomnu pokrajinu Kosovo i Metohija. Suštinska autonomija Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija urediće se posebnim zakonom koji se donosi po postupku predviđenom za promenu Ustava.
2. stav člana 182 Ustava




Postupak za promenu Ustava je utvrđen u članu 203 Ustava. Niste se u svojstvu prvog potpredsednika Vlade založili da Vlada predloži određivanje suštinske autonomije Kosova i Metohije u skladu s Ustavom i Rezolucijom SB UN 1244 koja je sastavni deo pravnog sistema Republike Srbije (2. stav člana 16 Ustava). Niste vodili ni Vladu kao njen predsednik tako da ona tada predloži rešenje za suštinsku autonomiju Kosova i Metohije u skladu s Ustavom i Rezolucijom SB UN 1244 niti ste to učinili posle Vašeg proglašenja za predsednika Republike. Najbolje bi bilo da ste u svojoj pristupnoj besedi, posle polaganja predsedničke zakletve narodu na Ustavu, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Bogu na Miroslavljevom jevanđelju, predložili to rešenje. Umesto toga ste tada delovali protiv Preambule i članova 8, 114 i 182 Ustava otvarajući dijalog o uništavanju teritorijalne celovitosti, promeni granice Republike Srbije i otcepljenju Kosova i Metohije od Srbije. Tada je trebalo da date od sebe ne sve već samo ono za šta ste se zakleli. Niste to uradili. Nadobudno, svesno, samovoljno ste nastavili da odbacujete, da omalovažavate, i Ustav i Rezoluciju SB UN 1244.




Vi zamajavate narod ubeđujući ga da su šćiptarske takse osnovni problem. Ne priznajete istinu da su one posledica Vaših protivustavnih delovanja i neizvršavanja ustavnih obaveza.




Vi garantujete ucenjivački i preteći da će Šćiptari da napadnu Srbe. Pa zar šćiptarski teroristi svih ovih decenija od 1941. do sada ne napadaju Srbe bilo povremeno bilo u dužem intervalu?




«Odlučnost Zapada da Srbi prihvate i priznaju albansku nezavisnost na Kosovu u potpunosti, dakle, zapadne sile koje su prihvatile nezavisnost Kosova apsolutno su odlučne da to isteraju do kraja, po svaku cenu i na svaki način.»




Vi ste istupili ovom izjavom kao predstavnik onog dela Zapada koji priznaje protivustavno stvorenu okupatorsku šćiptarsku državu na teritoriji Republike Srbije – na Kosovu i Metohiji.  Zar tek sada shvatate njihovu odlučnost? Zar to niste shvatili ni posle nepravednih osmogodišnjih sankcija, ni posle sastanka u Rambujeu, ni posle NATO agresije, i ako ste bili ministar za informisanje? Ako niste - onda niste sposobni da budete predsednik Republike Srbije. Ili ste bili shvatili, ali se svesno niste trudili da im objasnite da su dužni da poštuju Ustav Republike Srbije u zajednici s Rezolucijom SB UN 1244 i da Vi nemate prava na bilo kakav dogovor ili kompromis, koji nije u skladu s tim aktima. Šta ste učinili u skladu s tim dokumentima u odnosu na te zapadne sile? NIŠTA! Niste išta učinili u skladu s Ustavom i Rezolucijom SB UN 1244 u odnosu na njih. Niste izvršavali svoju ustavnu obavezu da štitite teritorijalnu celinu Republike Srbije i Kosovo i Metohiju u njenom sastavu (Preambula i članovi 114 i 182 Ustava, kao i Rezolucija SB UN 1244). Zato o tome niste govorili u svom Izveštaju /1/. Dovoljno da ne možete da budete i da niste predsednik Republike Srbije. DA SE NE LAŽEMO: Vi ste uzurpator!




«kod nas će odluka naroda da bude obavezujuća. A ne – referendum nije prošao, al koga briga za referendum, ako odluče političke elite.




Kod nas će biti onako kako narod odluči i onako kako narod bude rekao. »

DA SE NE LAŽEMO: Ovo je još jedna Vaša laž. Na početku ovog dopisa je pokazano da je predsednik SRJ pogazio oktobra 1998. referendumsku odluku naroda donetu u aprilu 1998. Šta više, narod je na referendumu 2006. usvojio današnji Ustav. Vi ga omalovažavate i odbacujete ga kada treba da delujete u skladu s njim. Ne poštujete referendumsku  odluku naroda. Svako buduće glasanje ste učinili besmislenim i nelegitimnim dok god Vi uzurpirate položaj i funkciju predsednika Republike Srbije.

«Da li postoji taj junak, taj Obilić, taj osvetnik Kosova danas, koji će jednim činom i tako lako,  kako oni pričaju, da vrati pod naše okrilje svetu zemlju Kosovo i gde je on? Ja sam, gospodine Šešelj, za razliku od vas, vrlo ozbiljan, jer među vladikama , pesnicima, intelektualcima, političarima, pokažite mi tog junačkog sina i verujte mi, odmah ću da se sklonim i pustim ga da završi taj sveti posao, jer ja nisam u stanju. Priznaću da sam bio izdajnik i da sam prodao tu najskuplju reč Kosovo. U suprotnom, to neću nikom da dozvolim, »

Niste Vi ni Miloš Obilić ni Car Lazar niti ste ičim pokazali da ste ih dostojni da možete tako da ucenjujete. Oni su se borili da sačuvaju našu državu i slobodu našeg naroda.




Vi tražite da prihvatimo otimanje Kosova i Metohije od Srbije, rasturanje naše države, proterivanje i istrebljivanje Srba s Kosova i Metohije, da ne zahtevamo povratak svih prognanih s Kosova i Metohije (što garantuje Rezolucija SB UN 1244) i podčinjavanje preostalih Srba šćiptarskim teroristima koji su činili zločine nad nevinim Srbima, da im prepustimo sva kulturna, duhovna i prirodna bogatstva na Kosovu i Metohiji!




Ova Vaša ucena je bestidna posebno u odnosu na sve borce koji su se po cenu svojih života borili za odbranu naše zemlje i našeg naroda i svih ostalih državljana Republike Srbije od NATO agresije 1999. Takav zahtev ima pravo da svako od njih uputi, ali ne i Vi. Vi niste nikada bili mobilisani (napred je to objašnjeno). Svako od njih je u odnosu na Vas heroj Kosovske bitke 1389.




Prema mom poznavanju javnog angažovanja sledećih ličnosti i njihovog poštovanja Ustava,

a u odnosu na Vaša angažovanja i na Vaš odnos prema Ustavu i državi: od pokojnih je na primer Oliver Ivanović Car Lazar, a od živih: dr Marko Jakšić je Miloš Obilić i Slaviša Ristić je Car Lazar. U odnosu na rad Ane Brnabić i njeno poštovanje Ustava za nju je na primer i Milica Đurđević Stefanovski i dr Jovana Stojaković spoj Kosovke devojke i Milunke Savić.

 «sve što sam vam danas rekao apsolutna je istina. »




DA SE NE LAŽEMO: S obzirom na napred otkrivene Vaše laži ovo je Vaša vrhunska laž!




Vaš govor /1/ u Narodnoj skupštini 27.05.2019. je tendeciozno sastavljen kao govor zapredizbornu kampanju. On treba da ubedi narod da se Vi borite za njegovu «Vašu budućnost», da je potpuno opravdano što ne poštujete Ustav, da treba da prihvatimo neki novi kompromis (verovatno, prema svom Vašem dosadašnjem (ne)delovanju, mimo Ustava i Rezolucije SB UN 1244), da Vi treba još tri godine da budete na položaju i da vršite funkciju predsednika Republike samovoljno, mimo Ustava, kao do sada. Uzurpatorski.




Vaš govor /1/ je i Vaša predizborna priprema i za sledeći predsednički mandat. On treba da Vam služi za alibi da ste narodu sve otvoreno i jasno rekli o nestajanju Srba i ekspanziji Šćiptara, o njihovoj nepokolebljivosti i nezaustavljivosti da silom otimaju srbsku zemlju, ruše državu srbskog naroda, proganjaju, zlostavljaju, muče, porobljavaju Srbe. Da smo nemoćni. Da su oni podržani u tome od najvećih zapadnih sila. Da će tako biti izneli ste podatke o sadašnjim brojevima Srba i Šćiptara (na Balkanu) i izveli ste računicu kojom matematički dokazujete svoja predviđanja.




Matematika je tačna. Međutim, rezultat dobijen matematičkim putem može da bude (katastrofalno) pogrešan. (Vidite na kraju ovog dokumenta "Matematički dodatak» radi ilustracije). Kada se sve matematičke operacije izvedu tačno, matematički rezultat je tačan samo u odnosu na pretpostavku na kojoj se zasniva proračun i u odnosu na polazne podatke. Verujem Vam da ste sve brojčane podatke izneli tačno. Svoju računicu ste zasnovali na pretpostavci da će Srbijom i Srbima da vladaju i dalje ljudi /28/ kao Vi i kao svi Vaši prethodnici od decembra 1918. godine do sada. Vi tačnost te svoje pretpostavke garantujete svojom izjavom da ćete biti na položaju predsednika Republike i vršiti njegovu funkciju još tri godine. Izložili ste govor /1/ koji je velika većina od prisutnih 125 narodnih poslanika (i publike) gromoglasnim i dugotrajnim aplauzima pozdravljala i podržavala. To treba da bude garancija da ćete nastaviti da vladate (pod šćiptarskim tutorstvom prema Vašoj matematici) i u sledećem mandatu (sledećim mandatima). U njemu biste promenili Ustav po ugledu na mnoge naše vladare /29/.




Da biste sve to opravdali i bili potpuno ubedljivi, Vi stalno podvlačite da ste za mir i da se zato trudite za postizanje nekog novog«kompromisa». Tvrdite da bez takvog (kakvog to?) novog kompromisa nestrpljivi Šćiptari započinju rat (s vojskom koju su stvorili protiv: Kumanovskog sporazuma, Rezolucije SB UN 1244 i Ustava Republike Srbije) i da smo mi opet nemoćni jer ih pripremaju i podržavaju najjače države Zapada i NATO. Vi nam tvrdite da postoji samo sledeći izbor: ili prihvatnje skoro svega što Šćiptari zahtevaju ili rat. Taj izbor je lažan. Postoji moćno mirnodopsko i legitimno sredstvo da se sačuva Republika Srbija određena svojim Ustavom. To je Rezolucija SB UN 1244. To je treća mogućnost. Ona je jedina mirnodopska legitimna osnova za mirnodopsko i međunarodno priznato rešavanje problema koji nam nameću Šćiptarski teroristi i njihovi podržavaoci. Sve države članice Ujedinjenih nacija su obavezne da je poštuju. Vi ste odbacili Rezoluciju SB UN 1244. Ponavljam, ona je deo pravnog sistem Republike Srbije (2. stav člana 16 Ustava). Njenim odbacivanjem Vi delujete protiv Ustava.  Vi ne možete da budete i Vi niste predsednik Republike Srbije. Uzurpator ste. Je li to Vama još nije jasno?




Vama je bilo na vreme predloženo da na sastanku s predstavnicima zapadnih država, Evropske Unije i UĆK predviđenom za 24.06.2018. saopštite da su Vas Šćiptari primorali da počnete da poštujete Rezoluciju SB UN 1244, Ustav i svoju dvostruku predsedničku zakletvu  /30/. Odbili ste. Propustili ste izvanrednu priliku da povratite legitimnost predsednika Republike Srbije. Nepokolebljivo ste rešeni da nastavite kao do sada. Dokaz je Vaš govor /1/.




S obzirom na sve izloženo upućuje Vam se ova




P E T I C I J A




DA SE NE LAŽEMO




da Vi, proglašeni predsedniče Republike Srbije gospodine Aleksandre VUČIĆU jasno izložite istinu narodu:



 1.      da ste svojim otvaranjem dijaloga o Kosovu i Metohiji delovali protiv (Preambule i članova 114 i 182) Ustava i da ste istovremeno pogazili i odbacili upravo datu dvostruku predsedničku zakletvu,

 2.      da ste gaženjem svoje predsedničke zakletve izgubili legitimitet predsednika Republike i da ste postali uzurpator položaja i funkcije predsednika Republike,

 3.      da ste u svojstvu protivustavnog dvostrukog predednika: predsednika Republike i predsednika Srpske napredne stranke (koja ima 105 od 250 narodnih poslanika), podčinili sebi Narodnu skupštinu, uništili demokratiju i vladavinu prava,

 4.      da sprovodite državni udar podčinjujući sebi (kao njihovom komandantu) odbranbene snage Republike Srbije da štite Vaše neizvršavanje ustavnih obaveza, da izvršavaju Vaše protivustavne zahteve i da time oružanim sredstvima rušite Republiku Srbiju,

5.      da potpuno omalovažavate istorijska i državna prava Srbije /28/.




Takođe na osnovu člana 56 Ustava





T R A Ž I M



da Vi, proglašeni predsedniče Republike gospodine Aleksandre VUČIĆU, javno objasnite zašto ne podnosite pismenu ostavku predsednici Narodne skupštine Maji Gojković.




Vama, narodni poslanici, se obraćam takođe na osnovu člana 56 Ustava i



T R A Ž I M



da Narodna skupština javno odgovori na sledeća pitanja:



1.      Zašto Narodna skupština podržava protivustvna delovanja Aleksandra Vučića koja: rasturaju državu, jačaju stranu okupaciju, uništavaju slobode i prava čoveka i naroda, srozavaju demokratiju i vladavinu prava, obezvređuju rad naših ljudi, dovode do demografskog pustošenja, uništavaju celo nasleđe samovoljnom rasprodajom nacionalnih kulturnih i duhovnih vrednosti, prirodnih dobara i izvora, uništavaju moral u svim njegovim oblicima (lični, porodični, poslovni, profesionalni, državni, vojni, politički, akademski moral), svako glasanje čine besmislenim dok je on na položaju i vrši funkciju predsednika Republike?

 2.      Zašto Narodna skupština još uvek prihvata za predsednika Republike čoveka, sada Aleksandra Vučića, koji se zakleo da će „sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo” i koji istovremeno zahteva da se prihvati i prizna šćiptarska neligitmna vlast tz. «Republjik Kosova» za legitimnu vlast, koji cepa teritorijalnu celinu Republike Srbije i uništava njen suverenitet na Kosovu i Metohiji?




3.      Zašto Narodna skupština i dalje prihvata da Aleksandar Vučić vrši funkciju, drži položaj, uživa imunitet i prima platu predsednika Republike uprkos njegovom odbacivanju zakletve, Ustava, Rezolucije SB UN 1244, a i proisteklim posledicama?

 4..      Zašto Narodna skupština i dalje traži od državljana Republike Srbije da prihvatamo da Aleksandar Vučić vrši funkciju, drži položaj, uživa imunitet i prima platu predsednika Republike?

 5.      Zašto Narodna skupština podstiče neopravdano razvijanje idolopoklonstva prema Aleksandru Vučiću i neosnovano jačanje kulta njegove ličnosti?

 6.      Zašto Narodna skupština još odbija da pokrene ustavni postupak razrešenja Aleksandra Vučića položaja i funkcije predsednika Republike zbog njegovih povreda Ustava i njihovih dugotrajnih loših ili tragičnih posledica?

 7.      Zašto i dokle će Narodna skupština da ne poštuje Ustav /31/?

 8.       Zašto Narodna skupština i dalje prihvata Vas pojedinačno i vas zajedno, koji ne poštujete Ustav, da vršite funkciju, budete na položaju, primate platu i imate imunitet narodnog poslanika?

 9.       Zašto Narodna skupština traži od državljana Republike Srbije da i dalje prihvatamo Vas pojedinačno i vas zajedno, koji ne poštujete Ustav, da vršite funkciju, budete na položaju, primate platu i imate imunitet narodnog poslanika?

 10.  Zašto Narodna skupština prihvata odbacivanje zakletve narodnog poslanika i uzurpiranje položaja i funkcije narodnog poslanika?

 11.  Zašto Narodna skupština ne razreši dužnosti i funkcije svakog narodnog poslanika koji ne poštuje Ustav?

 12.  Pošto ste vas 145 narodnih poslanika odlučili /32/ da Narodna skupština prihvata Izveštaj Aleksandra Vučića o Kosovu i Metohiji /1/, zašto Narodna skupština prihvata i sve laži u tom Izveštaju?

 13.  Hoće li Narodna skupština da traži od Vlade da utvrdi ko je naredio da se zabrani i zašto je zabranjen protest «ZAVETNIKA» protiv šćiptarske okupacije Beograda manifestacijom „Mirdita“ /33/?




Matematički dodatak




Deca u osnovnoj školi to ilustruju “dokazivanjem” da je 2=1. Polaze od tačne postavke usvajajući bilo koj broj x različit od nule: xx – xx = xx – xx tj. (x+x)(x-x)=x(x-x). Sve je tačno, bez greške. Potom podele obe strane jednačine sa (x-x) i zaključe: x+x=x. Opet obe strane podele sa brojem x i dobiju tačan rezultat u odnosu na prethodnu jednačinu: 1+1=1 tj. 2=1. Konačan rezultat izgleda tačan u odnosu na polazni podatak (broj x različit od nule ) i polaznu jednačinu xx – xx = xx – xx. Međutim, u toku računanja je izvršena nedozvoljena operacija deljenja nulom, tj. deljenja sa (x-x)=0.




Reference



/1/    „Govor predsednika Republike Aleksandra Vučića u Narodnoj Skupštini Republike Srbije 27.05.2019. godine“: https://www.predsednik.rs/pres-centar/vesti/govor-predsednika-republike-srbije-aleksandra-vucica-u-narodnoj-skupstini-republike-srbije-27052019-godine




/2/    PREDSEDNIK REPUBLIKE Aleksandar Vučić i PREDSEDNIK SRPSKE NAPREDNE STRANKE Aleksandar Vučić: Peticija da predložite Narodnoj skupštini referendum po pitanju:“Da li Aleksandar Vučć treba da bude razrešen funkcije predsednika Republike?“, 14.11.2017,

         http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_11_14LTGjpg.317111746.pdf https://dijaspora.wordpress.com/2017/11/15/predsednik-republike-aleksandar-vuč/

         https://facebookreporter.org/2017/11/17/da-li-vucic-treba-da-bude-razresen/




/3/    PREDSEDNIK REPUBLIKE Aleksandar Vučić: „Odgovor na Vaše pitanje narodu šta treba još da učinite?“, 27.03.2018, 

         http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2018_03_27LTGovera.8592627.pdf




/4/    PREDSEDNIK REPUBLIKE Aleksandar Vučić: „ZA DOBRU BUDUĆNOST SRBIJE“, 1. DEO :07.02.2019, 2. DEO :08.02.2019. Prijem dopisa potvrđen u predsedništvu Republike. Može da se dobije od autora preko epošte.




/5/    MINISTARSTVU UNUTRAŠNjIH POSLOVA, NARODNOJ SKUPŠTINI, USTAVNOM SUDU, PREDSEDNIKU REPUBLIKE ALEKSANDRU VUČIĆU, VLADI REPUBLIKE SRBIJE, VOJSCI SRBIJE, Državljanima Republike Srbije, institucijama, strankama i mediima, „Opis toka, Odluka i Deklaracija Narodnog skupa za razrešenja Aleksandra Vučića i Ane Brnabić i za uspostavljanje poštovanja Ustava i zakona i od vlasti“, 15.09.2018:

         http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2018_09_17OdlkDeklcNarSkupaZavd.259121458.pdf 

         https://www.youtube.com/watch?v=-4Xm53sVHlI  




/6/    PREDSEDNIK REPUBLIKE Aleksandar Vučić: Istinito je da ste Vi izgubili legitimitet, 22.04.2019. Prijem dopisa potvrđen u predsedništvu Republike. Može da se dobije od autora preko epošte.




/7/    NARODNOJ SKUPŠTINI peticija da izvrši kontrolu rada predsednika Republike Aleksandra Vučića, 13.07.2018 i 15.08.2018:

         http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2018_07_13LTGpotvr.193125221.pdf

         http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2018_08_15LTGdecaAV.22694457.pdf

         https://facebookreporter.org/2018/08/15/skupstina-da-pokrene-postupak-za-razresenje-vucica/




/8/    NARODNOJ SKUPŠTINI peticija da pokrene ustavni postupak razrešenja Aleksandra Vučića, 22.05.2019.  Prijem dopisa potvrđen u pisarnici Narodne skupštine. Može da se dobije od autora preko epošte.




/9/    Konferencija: „Idolopoklonstvo, država i sloboda“, 03.10.2018,

         https://www.youtube.com/watch?v=QMelF8xtlQA




/10/ Početak Ustava SFRJ iz 1974. godine i ceo Ustav: http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/UstavSFRJ1.14170338.jpg

         http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/1974UstavSFRJceo.10312109.pdf




/11/ Dva srbska profesora iz Francuske Predsedniku Republike, predsedniku Narodne skupštine i Narodnoj skupštini: „Rešavanje problema koja su otvorili albanski emigranti i njihovi naslednici na Kosovu i Metohije je u isključivoj nadležnosti naroda  Republike Srbije putem referenduma.“,  20-23.03,19988. Osnovni dokument:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/1998_03_23LTG_RA_VlstSrb1.29540436.pdf

Dodatak 1: http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/1998_03_23LTG_RA_VlstSrb2.29540501.pdf

Dodatak 2:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/1998_03_23LTG_RA_VlstSrb3.29540541.pdf




/12 / Referendum o učešću stranih predstavnika u rešavanju problema na Kosovu i Metohiji, raspisan 07.04.1998 na predlog Slobodana Miloševića predsednika SRJ i oržan 23.04.1998. g. u Republici Srbiji po pitanju: „Da li prihvatate učešće stranih predstavnika u rešavanju problema na Kosovu i Metohiji?”,

         https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Referendum_o_učešću_stranih_predstavnika_u_rešavanju_problema_na_Kosovu_i_Metohiji_1998 .    




/13/ Apel za mirnodopsko ustavno rešavanje situacije u SFRJ, 05.07.1991, http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/1991_07_05ApelSrpSveDop.29635223.pdf




/14/ Ustavnom sudu Republike Srbije da oceni ustavnost akata usvojenih 09. I 10. Juna 1999. godine:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/1999_06_24LTG_UstSud.29532139.pdf

Rešenje Ustavnog suda:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2000_05_25UstSud.15952019.pdf




/15/ Spisak srbskih vladara i dinastija od 492. godine do 1918. godine: https://www.intermagazin.rs/ovo-je-zabranjena-istorija-u-skolama-istorija-srba-pre-nemnjica/




/16/  Stari Srbi su bili najnogoljudnija rasa, FRancuska univerzalna istorija zemalja i naroda, 1932:

         http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/1932_Histoire_Universelle_des_pays_et_des_peuples.29031015.pdf 




/17/ Stari Srbi su preci svih Slovena, Francuski enciklopedijski rečnik, 1935:

         http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/1935_Dictionnaire_encyclopedique.29031221.pdf




/18/ Rasa Slovena pod opštim imenom Srbi, Siprijan Rober, SLOVENSKI SVET, 1852:

         http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/1852_C_Robert_Monde_slave.29031441.pdf




/19/  Sloveni su bili poznati pod raznim imenima, Francuski Novi Enciklopedijski Rečnik,:

         http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/1xxx__Nouveau_dictionnaire_encyclopedique.29031722.pdf




/20/  Aleksandar Pavić, „Srbija ima sva prava povodom i rezolucije 1244 i Dejtonskog sporazuma“, SRBski FBReporter, 23.05.2019: 
https://facebookreporter.org/2019/05/23/pavic-srbija-ima-sva-prava-povodom-i-rezolucije-1244-i-dejtonskog-sporazuma/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+facebookreporter%2FkFXR+%28SRBski+FBReporter%29




/21/  Narodnoj skupštini (potpisalo 468 gdržavljana Republike Srbije): DŽAVNI UDAR, RAZREŠENjA PREDSEDNIKA NIKOLIĆA I VLADE; NOVI IZBORI, 09.04.2013:

         http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2013_04_09NrSkps_DrzavniUdar.28870414.pdf

         https://www.youtube.com/watch?v=chWXURPHENk,

         https://www.youtube.com/watch?v=NC7thzJx7zY




/22/  Ustavnom sudu: ustavna žalba na stavove Suda i opredljen zahtev da:Sud ispunjava svoje ustavne obaveze i da Sud zabrani Tomislavu Nikoliću, Borisu Tadiću, Ivici Dačiću, dr. Mirku Cvetkoviću i Aleksandru Vučiću da budu na bilo kom rukovodećem državnom položaju,

         http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2014_03_05LTG_UsZlb.31330122.pdf

         https://www.youtube.com/watch?v=a3hthWlACCI&feature=youtu.be




/23/ Ustavnom sudu da zabrani rad Demokratskoj stranci, Socijalističkoj partiji Srbije i Srpskoj naprednoj stranci: http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2016_02_26LTGbezJMBG_URL.56132003.pdf

         Odgovor Suda: http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2016_06_10US.16572342.pdf




/24/  Narodnoj skupštini da razreši predsednika Vlade Aleksandra Vučića:

         http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2016_11_09LTG_potvrde.31421517.pdf




/25/  Ustavnom sudu da oceni ustavnost prijave za učlanjenje Republike Srbije u Evropsku Uniju i Zaključak Ustavnog suda: http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2010_02_06LTG_US_EUsve.65140529.pdf




/26/ Ustavna žalba Ustavnom sudu, 14.03.2017:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_03_14LTG_ZlbSvSkrc.72133619.pdf




/27/ Predsedniku Republike Aleksandru Vučiću i predsedniku Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću: predložite Narodnoj skupštini referendum po pitanju: Da li Aleksandar Vučić treba da bude razrešen

funkcije predsednika Republike Srbije?:
http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_11_14LTGjpg.317111746.pdf  
https://dijaspora.wordpress.com/2017/11/15/predsednik-republike-aleksandar-vuč/

https://facebookreporter.org/2017/11/17/da-li-vucic-treba-da-bude-razresen/

 https://drive.google.com/file/d/1-RgN8Y4D89Yl8miT3GWStLlcGWxD8uAy/view

 http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_11_24SNSptvrda.32763828.pdf

 http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2018_01_04US_AVrfrndm.451429.pdf




/28/ Istorijska i državna prava Srbije: https://www.youtube.com/watch?v=XMd8Ax0c0ys  




/29/ Slobodan Simić: „Apel srpskog Ustava» , SRBski FBReporter, 08.06.2017:
https://facebookreporter.org/2017/06/08/slobodan-simic-apel-srpskog-ustava/




/30/ Izvanredna prilika za predsednika Republike Aleksandra Vučića na sastanku predviđenom za 24.06.2018. s predstavnicima zapadnih zemalja, Evropske  Unije i UĆK:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2018_06_21LTG.171103311.pdf




/31/ Narodnoj skupštini, Ustavnom sudu, predsedniku Republike, Vladi, Državljanima Republike Srbije, institucijama, strankama i mediima u Srbiji, „VI, BRANIOCI USTAVA SLOŽNO ODBACUJETE USTAV, RASTURATE DRŽAVU, JAČATE OKUPACIJU, UKIDATE SLOBODU 2006. – 2019“, potvrđen prijem u pisarnicama svih navedenih državnih organa, 06.03.2019. Može da se dobije od autora preko epošte.




/32/ Dvadeset druga posebna sednica Narodne skupštine u jedanaestom sazivu. Stenografske beleške, (Drugi dan rada), 01 Broj 06-2/126-19, 28. maj 2019. godine, B e o g r a d:

.        http://www.parlament.gov.rs/Dvadeset_druga_posebna_sednica.36555.43.html  




/33/ Zabranjen protest „Zavetnika“ protiv šćiptarske okupacije Beograda manifestacijom „Mirdita“: https://www.youtube.com/watch?v=6MzyNGYnWGw1



Beograd,  06.06.2019. g.                      


S poštovanjem svakome od vas ko svojim delovanjem iskazuje poštovanje Ustava,                                                         
Dr Ljubomir T. Grujić,
redovni profesor u penziji 
Džona Kenedija 31/15, 
11070 Beograd



KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.