Ćuta pozvao premijerku Brnabić na TV duel zbog njene izjave nakon ekološkog protesta

Izvor: JužneVesti.com, 12.Apr.2021, 22:47

Ćuta pozvao premijerku Brnabić na TV duel zbog njene izjave nakon ekološkog protesta

Aktivista pokreta "Odbranimo reke Stare planine" Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao je premijerku Anu Brnabić na TV duel na Radio-televiziji Srbije, a razlog je, napominje on, to što je ona u jučerašnjem Hit Tvitu za okupljene ljude na "Ekološkom protestu" izjavila da su strani plaćenici.

Iz Udruženja "Odbranimo reke Stare planine" pre dva dana su od nadležnih na protestu zatražili zaustavljanje izgradnje mini-hidroelektrana, obustavu seče šuma po Srbiji i pojačano >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pošumljavanje, ali su i pozvali predsednika Srbije Aleksandra Vučića, resorne ministre i direktore javnih preduzeća zadužene za brigu o životnoj sredini da o bitnim ekološkim temama razgovaraju uživo na Javnom servisu, pa sada pozivaju i premijerku Brnabić.

Predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić u ime govornika i svih prisutnih na skupu koji je održan 10.4. ispred zdanja Narodne skupštine, a koje ste optužili da su strani plaćenici, pozivam Vas na TV duel na Javnom servisu Radio- televizije Srbije. Da se pogledamo u oči gospođice Brnabić i predgrađanima Srbije sučelimo mišljenja o malim hidroelektranama, o Rio Tintu i stanju u kojoj se Srbija nalazi kada je reč o životnoj sredini – piše u objavi na zvaničnom Fejsbuku Jovanovića.

Za Južne vesti Jovanović ističe da je premijerka u dve emisije govorila da su oni, kako kaže, strani plaćenici.

Da smo finansirani iz inostranstva od onih i tako dalje, ja to prevodim kao strani plaćenici. To je ona rekla juče, rekla je da smo plaćeni iz inostranstva. U Hit Tvitu je rekla i pre toga je rekla, na RTS-u – kaže Jovanović.

U objavi na Feksbuku podseća da mu je premijerka dva puta obećala da je spremna za takvu emisiju, te smatra da će ispuniti obećanje i da će u narednim danima gostovati na Javnom servisu. Iako je tokom "ustanka" rekao da su RTS-u dali rok do 10. aprila da odvoje termin za emisiju u kojoj bi se govorilo o ekološkim problemima, to se nije desilo, ali sada kaže da je samo pitanje kada će gostovati, a ne da li će do toga doći.

Podsetimo, pre dva dana se okupio veliki broj ljudi na protestu u Beogradu, a ekološke organizacije napravile su dokument u kom su iznele 13 zahteva državi u vezi sa ekološkim pitanjima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.