Curi fosfor na železničkoj stanici u Nišu NEMA OPASNOSTI PO OKOLINU

Izvor: juGmedia, 18.Apr.2018, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Curi fosfor na železničkoj stanici u Nišu NEMA OPASNOSTI PO OKOLINU

Neprijatan miris širi se oko železničke stanice „Crveni krst“ u Nišu jer je danas oko 15 časova iz jedne lokomotive procurio fosfor zbog čega su na lice mesta izašli policajci i vatrogasci, ali situcija nije alarmantna i nema ugroženih, potvrđeno je juGmedii u niškoj policiji.

Osim što se oseća neprijatan miris, niko nije ugrožen„, tvrde u Policijskoj upravi u Nišu.

Međutim, radnici železnice tvrde za naš portal da zapravo curi citerna sa >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << fosfornom kiselinom iz jednog vagona.

Curenje cisterne primećeno je oko 14 časova na jednom od vagona koji je transportovao ovu materiju iz Prahova kod Zaječara u Šabac. Prso je ventil na cisterni i čeka se da stigne novi kako bi ga vatrogasci zamenili. Bitno je da je situacija pod kontrolom“, tvrdi naš izvor iz Železnice Srbije.

Mesto oko vagona je obezbeđeno i ne dozvoljava se prilaz civilima jer u čistom obliku, fosforna kiselina može izazvati teške opekotine. .

ŠTA JE FOSFORNA KISELINA

Reč je o čistoj supstanci bez mirisa, koja se često dodaje u koka-kolu i slična pića. Fosforna kiselina ukus čini intenzivnijim, a istovremeno sprečava razvoj mikroorganizama, koji se lako razmnožavaju u namirnicama punim šećera. Sokovi tamne boje je sadrže mnogo više nego ostali sokovi. U jednoj konzervi soka može biti i do 500 mg fosforne (ortofosforna) kiseline.

Fosforna kiselina se koristi za skidanje rđe, kao veštačko đubrivo i kao sastojak u mnogim proizvodima za čišćenje kuće.

Utvrđeno j e da smanjuje gustinu kostiju. Ova kiselina spada u jake, i koristi se u hemijskoj industriji.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niš: Procurio fosfor iz lokomotive, nema ugroženih

Izvor: Beta, 18.Apr.2018

Na železničkoj stanici Crveni krst u Nišu danas posle podne procurio je fosfor iz jedne od lokomotiva zbog čega su na lice mesta izašli policajci i vatrogasci, rekli su za agenciju Beta u Policijskoj upravi u Nišu."Situacija nije alarmantna i drži se pod kontrolom. Osim što se oseća neprijatan...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.