Izvor: JUGpress.com, 15.Jul.2019, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cigarete sakrivene ispod haube pronadejen kod Preševa

PREŠEVO

Da pažnju carinika ne remete gužve karakteristične za letnju sezonu govore gotovo svakodnevne zaplene različite robe i neprijavljenih deviza, upravo na onim prelazima gde je frekvencija putnika najveća.

Tako su carinici na Preševu uoči vikenda zaplenili 400 paklica cigareta, koje su bile sakrivene ispod haube, u prostoru iznad motora automobila „folksvagen turan“, makedonskih registarskih oznaka, saopšteno je danas.

U krijumčarenju je sprečen >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << makedonski državljanin, lokalni taksista, koji je na ulazu u zemlju carinicima rekao da nema ništa da prijavi.

Ipak je izdvojen za detaljan pregled, koji je vrlo mirno posmatrao, jer ni u samom automobilu, a ni u prtljažniku nije bilo nikakve robe. Vidno se uznemirio tek kada je carinik krenuo ka haubi automobila želeći da je podigne, kako bi pregledao i prostor oko motora.

Ubrzo je postalo jasno i zbog čega, jer je zaštitna plastika ispod haube bila potpuno prekrivena boksovima cigareta „ašima“ sa makedonskim akciznim markicama.

Kako je u pitanju strani državljanin, sud je u hitnom postupku doneo rešenje o oduzimanju krijumčarenih cigareta, uz novčanu kaznu zbog pokušaja krijumčarenja akcizne robe.

(Foto: Uprava carina)

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.