Četvorica uhapšenih zbog lažiranja lekarskih uverenja, među njima i vlasnik auto-škole u Preševu

Izvor: JužneVesti.com, 18.Avg.2022, 16:15

Četvorica uhapšenih zbog lažiranja lekarskih uverenja, među njima i vlasnik auto-škole u Preševu

Vlasnik auto-škole u Preševu i trojica zaposlenih u Domu zdravlja Šilovo kod Gnjilana uhapšeni su nakon što su zajedničkom malverzacijom, koristeći lične karte od 20 osoba iz Preševa i Bujanovca, izdavali lekarska uverenja o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje motornim vozilima, a koja su korišćena za polaganje vozačkih ispita i produženje vozačkih dozvola. Krivične prijave će biti podnete protiv još dve osobe.

Kako navode iz MUP-a, 58-godišnji N. M. je tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 2020. i 2021. godine 55-godišnjem S. S. zaposlenom u Domu zdravlja, predao 20 ličnih karti, a on je, bez prisustva tih ljudi, uz pomoć 63-godišnjeg D. J. i 35-godišnjeg S. P. i još dvoje osumnjičenih izdavao lekarska uverenja.

Oni se terete za krivično delo zloupotreba službenog položaja i osumnjičenima N. M. i S. S. je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu, dok će D. J. i S. P. Tužilaštvu biti privedeni uz izveštaj o hapšenju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.