Centar za devojke organizovao 4.Artfemine festival

Izvor: JUGpress.com, 10.Jul.2017, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centar za devojke organizovao 4.Artfemine festival

NIŠ

Danas se  završava četvrta po redu manifestacija koju organizuje Centar za devojke pod nazivom  ArtFemine festival koji ove godine nosi naziv ”TI SI SVOJA” .

Manifestacija je počela 3. Jula izložbom Anđele Mujčić “Hapy place”, a zvanično 7. jula sa nizom manifestacija,  Nedelja je dan rezervisan za planinarenje.

Planinarska tura podrazumeva marš do Bojaninih voda , do Devojačkog groba i Trema na Suvoj planini.

U subotu je bio dan >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << pun raznorodnih aktivnosti.

Počelo se sa bubnjarskom radionicom, porom radionicom samomasaže , takozvamim “Aktivističkim vezom”.

U Media centru organizujovan je  razgovor sa Helenom Vuković  na temu  Trans žene u feminizmu, egzistencija i izazovi.

U Deli prostoru se pričalo o seksualnosti žena sa invaliditetom. Nisu izostale ni pozorišne predstave, žurke, performansi.

U okviru festivala organizovan je  koncert Sare Renar  na kome je u njenoj muzici uživalo oko 150 sugrađanki.

Sara Renar je vokalna umetnica i izvođačica iz Zagreba, Hrvatska. Njen muzički stil može biti opisan kao eksperimentalan/indi/pop, mix suptilnih melodija sa elektronskim i pozorišnim elementima.

Osvojila je brojne regionalne nagrade za njenu muziku i na živim nastupima Porin, Poezika, Tankfest, RockOff) i snimila tri studijska albuma dosad.

„Publika može u Nišu očekivati presjek starog i novog materijala, klavijaturist Zdeslav i ja dolazimo odmorni nakon godišnjeg a opet dvije svirke prethode Nišu tako da smo i odmorni i u formi.

Ovo dosta sportski zvuči haha. Inače svirali smo već bili jednom u Nišu i to ove godine u martu.

Koncert je bio za pamćenje, malo publike ali zato nevjerojatno srčane – a sve skupa je završilo tako da sam ja ekipi točila piće za šankom. Tako da se zbilja veselim vratiti se“, izavila je Sara Renar povodom predstojećeg nastupa na ArtFemine festivalu.

Pre Sarinog nastupa akustični start organizovan je sa Milicom Rašić.

“Festivalom ArtFemine želimo da otvorimo feministički prostor za povezivanje, osnaživanje, delovanje, druženje aktivistkinja, teoretičarki, umetnica, sugrađana/ki i gošći iz zemlje i regiona. Festival smatramo veoma važnim, jer se u Nišu malo promoviše ženska umetnost, aktivizam i stvaralaštvo” kažu u centruu za devojke.

Mnogo aktivnosti I veliki aplauz za ovu organizaciju koja punih 18 godina  kroz edukaciju i emancipaciju mladih žena radi na unapređivanju njihovog položaja u društvu.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.