Carinici na Gradini zaplenili zlatni nakit vredan 1,5 miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 09.Feb.2024, 16:17

Carinici na Gradini zaplenili zlatni nakit vredan 1,5 miliona dinara

Skoro 400 grama zlatnog nakita, vrednog oko 1,5 miliona dinara, putnica je pokušala da prenese preko granice na Graničnom prelazu Gradina.

14 prstenova, 12 narukvica, 6 zlatnih lanaca, 3 para minđuša i jedan ukras za kosu, pronađeni su u rancu jedne putnice autobusa koji je iz Nemačke išao ka Bugarskoj, a koja za carinu nije prijavila ništa. Ukupno 400 grama zlatnog nakita; foto: Uprava carina

Tokom detaljnog pregleda koji je usledio, u rancu koji je jedna putnica >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nosila na leđima, carinici su zatekli pregršt neprijavljenog zlatnog nakita - kažu u Upravi carina.

Merenjem je ustanovljeno da je reč o ukupno 384 grama teškom nakitu, čija je ukupna vrednost procenjena na 1.497.600 dinara.

Iz Uprave carina podsećaju da su prilikom prelaska granice putnici u obavezi da prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom, kako bi izbegli neprijatnosti i rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.