Bujanovačkom Domu zdravlja fale lekari, medicinski tehničari, vozači …

Izvor: JUGpress.com, 25.Jun.2018, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bujanovačkom Domu zdravlja fale lekari, medicinski tehničari, vozači …

BUJANOVAC

Zbog zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, koja je još uvek na snazi, Dom zdravlja u Bujanovcu se već nekoliko godina suočava sa nedostatkom medicinskog i nemedicinskog osoblja – problem se rešava angažovanjem radnika na određeno vreme, koji se finasiraju iz budžeta lokalne samouprave.

Za ovu zdravstvenu ustanovu pština Bujanovac je u budžetu za 2018. godinu opredelila nešto više od 18 miliona dinara, a rebalansom budžeta, usvojenim na poslednjoj sednici >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Opštinskog veća prošle nedelje,   sredstva se uvećavaju za oko 5 miliona dinara.

Zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić za JUGpress kaže  da ne postoji drugi način da se Domu zdravlja obezbedi nesmetano obavljanje delatnosti.

„Dom zdravlja ima manjak medicinskog kadra, i lekara i medicinskih tehničara, a za sada nema ni nagoveštaja ukidanja zabrane zapošljavanja. Prinuđeni smo da angažovanjem radnika na određeno vreme, odnosno privremene i povremeno poslove, rešavamo ovaj gorući problem“, istakao je Arsić.

Po njegovim rečima, iz bujanovačke zdravstvene ustanove je poslednjih godina otišlo oko 30 zdravstvenih radnika.

Odlazak u penziju i specijalizacija su najčešći razlozi, ali ima slučajeva i odlazaka lekara zbog započinjanja privatne prakse.

Po nezvaničnim informacijama, u Domu zdravlja se već mesec dana ne obavljaju internistički pregledi jer je jedan specijalista na bolovanju, a drugi je dao otkaz.

„Moramo da pokrijemo rad na terenu, u zdravstvenim stanicama i ambulantama, ali i samom centru u Bujanovcu, zbog toga pomaže opština. Nažalost, Domu zdravlja fale i vozači pa smo i tu prinuđeni da angažujemo dodatni broj radnika u toku godine“, dodao je Arsić.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.