Izvor: JUGpress.com, 21.Jul.2023, 09:52

Bujanovac dobija 8,3 miliona dinara za asfaltiranje ulica na jedanaest deonica

BUJANOVAC

Opština Bujanovac dobiće 8,3 miliona dinara iz budžeta Srbije za sufinansiranje projekta asfaltiranja ulica na jedanaest deonica u naselju Morava 76 i Novom naselju u toj opštini.

Ugovor o ovome potpislai su ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi.

Ova investicija, kako je rečeno, predstavlja sistemsko ulaganje u razvoj komunalne i socijalne infrastrukture u naseljima u kojima žive >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << stanovnici pretežno romske populacije.

Đerlek je rekao da je cilj ovog projekta unapređenje položaja Roma i da je to pitanje kojem Vlada Srbije pridaje izuzetnu važnost.

Vlada Srbije je, dodao je on, donela više strateških dokumenata koji doprinose jačanju svesti na nacionalnom nivou i realizaciji važnih aktivnosti u oblasti obrazovanja, zdravstva i sveukupnog unapređenja položaja Roma, što je pokazatelj brige države o nacionalnim manjinama u Srbiji.

Ocenio je da će realizacija ovog projekta doprineti poboljšanju životnog standarda, smanjenju siromaštva i očuvanju životne sredine, kao i odživom ekonomskom i ravnomernom lokalnom razvoju, a stanovništvu ova dva naselja biće omogućen lakši pristup centru grada i vitalnim institucijama.

Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi rekao je kako očekuje da je ovo jedan od mnogih projekata koji će, zajednički sa Kabinetom za ravnomerni regionalni razvoj i Vladom Srbije, biti realizovan i od kojih će benefite imati svi građani opštine.

Konstatovano je da je Bujanovac administrativni, ekonomski, zdravstveni, obrazovni i kulturni centar ovog dela Srbije, i jedna od vodećih opština na jugu Srbije, a Đerlek je istakao da je razvoj infrastrukture prepoznat kao strateški cilj koji bi u perspektivi sprečio dalje zaostajanje ove opštine u ekonomskom razvoju. (kraj) DB/ MN

Autor fotografija: Kabinet ministra za ravnomerni regionalni razvoj – Miloš Perić

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.