Brza reakcija nadležnih nakon nevremena u vlasotinačkom kraju

Izvor: juGmedia, 06.Jun.2017, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brza reakcija nadležnih nakon nevremena u vlasotinačkom kraju

Nevreme koje je juče popodne zahvatilo vlasotinačka sela Sredor, Gunjetina, Komarica, Lipovica i Crna Bara odnelo je put i oštetilo deo mosta koji je jedina putna komunikacija više od hiljadu žitelja ovih sela sa ostatkom sveta, a po nalogu opštinskog Štaba za vanredne situacije mehanizacija je sinoć izašla na teren i osposobila most i deo puta, a danas se radi na osposobljavanju ostalih putnih pravaca.

Za samo sat vremena pala je kiša za koju stariji meštani kažu da ne >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << pamte takvu u poslednjih 50 godina.

Uradićemo projekat za most u Sredoru, ne mogu da obećam da ćemo ga do kraja godine realizovati, ali sledeće godine ćemo sigurno obezbediti sredstva za ovaj prelaz“, rekao je komandant Štaba za vanredne situacije Zoran Todorović.

Nevreme je oštetilo i potporne zidove u rečnom koritu u Donjem i Gornjem Prisjanu, kao i drvene mostove na reci, a voda je i u Šišavi potkopala most koji nije sklon padu, ali je u planu za rekonstrukciju, kažu u lokalnoj samoupravi.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Nevreme u vlasotinačkim selima odnelo put i oštetilo deo mosta

Izvor: JužneVesti.com, 06.Jun.2017

Kiša koja je juče popodne pala u selima Sredor, Gunjetina, Komarica, Lipovica i Crna Bara, odnela je put i oštetila deo mosta koji ih povezuje, kazali su u Opštini Vlasotince. Domaćinstva nisu ugrožena, ali su po nalogu opštinskog Štaba za vanredne situacije radnici na terenu i saniraju štetu.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.