Izvor: JUGpress.com, 25.Mar.2024, 21:05

Bratu: Ne sme postojati nekažnjivost za zločine protiv novinara

BEOGRAD
  Asocijacija nezavisnih elektronskih medija održala je prezentaciju mesečnog medijskog monitoringa koji se izrađuje u okviru projekta “Sistem prevencije nasilja i zaštite novinara” koji podržavaju delegacija Evropske komisije i medijsko odeljenje Misije OEBS-a u Srbiji. Imajući u vidu primetnu eskalaciju pretnji novinarima i novinarkama u Novom Sadu kao i predstojeće zasedanje Apelacionog suda povodom prvostepene presude za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, značajan deo današnje prezentacije bio je tome posvećen.
Predsednik Upravnog odbora ANEM-a Veran Matić ukazao je da pomenuto suđenje traje duže od pet godina što je svedočanstvo o ozbiljnim opstrukcijama koje ga prati od...

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.