Izvor: JUGpress.com, 19.Maj.2019, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branko Ružić u Vlasotincu

VLASOTINCE

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije Branko Ružić danas je posetio opštinu Vlasotince.

On je imao kraći sastanak sa rukovodstvom opštine a zatim je posetio Sportsku halu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ružić je izrazio zadovoljstvo da je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu prošle godine izdvojilo sredstva za uređenje pratećih sadržaja u ovoj hali.

“Završeno je 18 lokala, a ti prateći sadržaji >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << jesu u interesu građana opštine Vlasotince”, rekao je Ružić koji je dodao da “ima dosta interesovanja za iznamljivanje ovih lokala” a da kroz Sportsku halu svakog dana prodje oko 150 dečaka i devojčica, koji treniraju različite sportove.

“Mi smo podigli fond za lokal, prošle godine je bilo 380 a ove 500 miliona dinara. Nadam se da ćemo i sledeće gdine podići tu lestvicu i da će biti još više sredstava za realizaciju tih sredstava”, rekao je Ružić.

Po njegovim rečima “ne stoji više priča da opštinske uprave nisu spremne da urade dobre projekte”.

Sada je sasvim drugačija situacija i bitno je da obezbedimo sredstva za dodatne projekte u manjim sredinama “, rekao je novinarima Ružić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu u Sportski centar u Vlasotincu ulaže oko četiri miliona dinara za završetak lokala i uredjenje pristupa.

Ružić je rekao da su sa lokalnim rukovodstvom razgovarali i o mogućoj realizaciji projekta jedinstevnog upravnog mesta kako bi gradjani na jednom mestu mogli da ostvare komunikaciju sa lokalnom samoupravu i najavio da će sredstva za te namene biti obezbedjena već ove godine.

” Tu je i skupštinska sala koju će lokalna samouprava renovirati, a da mi obezbedimo hardver i softver za takozvani E parlament”, rekao je Ružić kojije pohvalio rukovodstvo opštine Vlasotince za sve što su uradili u prethodnom periodu u oblasti digitalizacije i prevođenja matičnih knjiga u elektornski oblik i za aktivnosti u drugim oblastima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

On je rekao i da su u ovoj godini opredeljenja sredstva za autobusku stanicu u Lebanu , 7,5 miliona, za grad Leskovca za film o Srpskom Mančesteru , oko četiri miliona, za sanaciju krova na Sportskom centru u Leskovcu , oko dva miliona dinara za E-parlament u opštini Medveđa”, rekao je Ružić.

Predsednik opštine Zoran Todorović smatra da je “bitno to što Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pomaže lokalne samouprave da završimo neke infrastrukturne projekte”

“Razgovarali smo o elektronskim sednicama i šalterima i ja se nadam da ćemo kroz projekte do kraja sednice uvesti elektronsku skupštinu. Time bi smo smanjili štampanje materijala i imale manje troškove oko organizacije sednica”, rekao je Todorović i dodao da će ta opština i ubuduće konkurisati i unapredjivati saradnju sa ovim ministarstvom.

Na pitanje novinara JUGpressa da je utisak da opština Vlasotince dobija podršku od ministarstava koje, zapravo, vodi koalicioni partner iz SPS , Todorović, koji je iz SNS je rekao da je taj utisak “pogrešan” i da opština radi projekte i konkuriše i kod drugih ministarstava.

U toku razgovora sa ministrom državne uprave i lokalne samouprave Brankom Ružićem, direktor SRC ,,Vlasina”, Dejan Čikić napomenuo je da je potrebno uložiti još oko 2,5 miliona dinara za finansiranje uređenja svlačionica u objektu hale. I to iz razloga kako bi se postigao određeni viši stepen energetske efikasnosti i sprečio gubitak toplotne energije, imajući u vidu da je sada aktuelna ugradnja sistema grejanja i klimatizacije u objektu hale.

Takođe, u cilju povećanja prihoda SRC ,,Vlasina”, kao ustanove koja se najvećim delom finansira iz sredstava budžeta opštine Vlasotince, ali ostvaruje i sopstvene prihode, a sa druge strane da bi se nadomestilo povećanje rashoda ustanove zbog povećanja troškova električne energije, direktor Čikić je ministru Ružiću predočio da se planira ulaganje u dovršetak lokala, kako bi se oni mogli davati u zakup. Za tu namenu, potrebno je ulaganje od oko 4,5 miliona dinara.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ružić je sugerisao da se sa ova dva projekta konkuriše kod nadležnog ministarstva, prilikom narednog javnog poziva za dodelu sredstava lokalnim samoupravama i naveo da Vlasotince kao lokalna samouoprava koja pripada kategoriji nerazvijenih opština, može imati prednost prilikom raspodele sredstava, ukoliko su projekti i konkursna dokumentacija pravilno pripremljeni.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.