Bolnica za plućne bolesti u Sokobanji dobila TC skener vredan više od pola miliona evra

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jan.2024, 10:05

Bolnica za plućne bolesti u Sokobanji dobila TC skener vredan više od pola miliona evra

Bolnica "Ozren" specijalizovana za pulmologiju dobila je novi TC skener koji će služiti za savremenu dijagnostiku plućnih bolesti. Donaciju vrednu više od pola miliona evra finansirala je Evropska komanda američke vojske.

"Ozren“ je jedina jedina ustanova Ministarstva zdravlja koja leči pacijente sa multirezistentnom tuberkulozom, a godišnje zbrine 3.000 do 4.000 pacijenata.Doacija vredna više od pola miliona; foto: D. M.

Nabavka CT skenera će, prema rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << organizatora, značajno smanjiti vreme dijagnostike i lečenja, s obzirom na to da su pecijenti do sada ovakvu vrstu pregleda obavljali u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu.

Inače, donaciju je uručio ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil, a događaju su prisustvovali direktorka Klinike za pneumologiju Gordana Antonijević, predsednik Kluba srpsko-američkog prijateljstva Dragan Milić, kao i članovi Evropske komande američke vojske koji su finansirali donaciju vrednu 540.000 dolara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.