Blačka firma osnovana pre 20 dana dobila posao čišćenja ulica, ugovor vredan 2,75 miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 22.Feb.2024, 10:49

Blačka firma osnovana pre 20 dana dobila posao čišćenja ulica, ugovor vredan 2,75 miliona dinara

Firma iz Blaca koja je otvorena pre 20 dana, samo nekoliko dana nakon raspisivanja Javnog poziva Javno komunalnog preduzeća u tom gradu za usluge čišćenja javnih površina, dobila je posao vredan 2.751.302 dinara. Od dve pristigle ponude, firma Interactive consulting doo sa sedištem u Blacu, čiji je vlasnik Vladimir Mitrović dobila je posao kao povoljniji ponuđač i to za samo par desetina hiljada dinara od beogradske firme Alijansa 20-21 doo čija je ponuda bila 2.788.795 >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dinara.

Za 5 meseci koliko je planirano da traje ugovor, firma iz Blaca koja je registrovana u APR-u kao konsultatntska firma u vezi sa poslovanjem i upravljanjem, imaće obavezu da održava čistoću na javnim površinama, što podrazumeva čišćenje asfaltiranih, betonskih, popločanih i drugih javnih površina.

Firma je dužna i da prikuplja i odvozi komunalni otpada sa tih površina, održava i prazni posude za otpatke na javnim površinama, a zadužena je i za održavanje javnih česmi, bunara, fontana, toaleta kao komunalnih objekata - kaže se u ugovoru koji je blačka firma potpisala sa Javno komunalnim preduzećem u tom gradu.

Čišćenje javnih površina poput kolovoza, trotoara i pražnjenje korpi obavljaće se svakog radnog dana, čišćenje vikendom i državnim praznicima biće sa smanjenim obimom posla do 25%, a predviđeno je i temeljno čišćenje jednom nedeljno, jednom u dve nedelje i po potrebi naručioca posla.Lokalna vlast u Blacu dodelila posao tek osnovanoj firmi; Opština Blace

Prikupljanje otpada na površinama javne namene vršiće se u kantama i kontejnerima čije se pražnjenje i odvoćenje vrši po potrebi a najmanje jednom nedeljno. Javne česme i fontane održavaju se u čistom stanju, po potrebi i na osnovu pisanog naloga naručioca, kao i svakodnevno čišćenje javnih toaleta - kaže se u ugovoru.

Inače, ovaj Javni poziv koji je Javno komunalno preduzeće u Blacu raspisala 28. januara, tri dana pre registracije firme koja je dobila posao, praćen je nizom primedbi zainteresovanih ponuđača, a najvažnija je bila da se izbriše uslov da sedište firme mora biti na teritoriji Blaca, što je kasnije i izmenjeno u dokumentaciji, ali na kraju nije uticalo da posao dobije lokalna firma.

Produžen je i rok za predaju dokumenata sa 7. na 14 februar, a firma koja je dobila posao u tom roku je i otvorila račune u banci.

Kontakt telefon vlasnika koji je ostavljen u Agenciji za privredne registre prilikom registracije nije u funkciji, tako da nismo uspeli da saznamo sa kojim će kapacitetom realizovati ugovor i na osnovu kojih preporuka je ova firma dobila posao.

Vladimir Mitrović, 43-godišnjak iz Blaca, ima još jednu firmu kao preduzetnik "Vladimr Mitrović PR Interactive consulting" koju je osnovao 2019. godine, a bavi se uslužnim aktivnostima podrške poslovanju.

I ova firma je dobijala je novac iz budžeta blačke opštine, pa je tokom 2021. godine putem tri otvorena postupka iz budžeta grada dobila 1,3 miliona dinara.

Svi poslovi su tada realizovani tokom održavanja manifestacije “Dani šljive”, ugovori su potpisani istog dana, a preduzetnička firma Mitrovića bila je zadužena za dizajn i pripremu za štampu i štampu turističke brošure, vrednost ugovora 450.000 dinara, za posao nabavke usluge unapređenja turističke ponude opštine Blace u digitalnim medijima, što je plaćeno 250.000 i sa 600.000 dinara ovaj preduzetnik je plaćen za nabavku suvenira opštine Blace.

U periodu od 22.marta 2023. do 05. aprila iste godine, preduzetnička radnja Mitrovića bila je u blokadi po osnovu prinudne naplate Poreske uprave za neuplaćene doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje u iznosu od 500.778 dinara.

Inače, pored dve firme Mitrović je i zastupnik Udruženja Intermedija, a na istoj adresi u Blacu pre nešto više od 8 meseci registrovana je i preduzetnička firma “Dušica Mitrović PR ugostiteljske i ketering usluge Blace”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.