Bivši radnici ponovo ispred zgrade Opštine Kuršumlija, pozivaju premijerku Brnabić da ih poseti

Izvor: JužneVesti.com, 21.Apr.2023, 11:02

Bivši radnici ponovo ispred zgrade Opštine Kuršumlija, pozivaju premijerku Brnabić da ih poseti

Po drugi put za poslednjih 15-ak dana, radnici propalih kuršumlijskih preduzeća koji već desetak godina ne mogu da naplate izvršne sudske presude po kojima im se duguje novac za zaostale plate i doprinose, okupili su se ispred zgrade lokalne samouprave u tom gradu kako bi još jednom pozvali nadležne da im reše problem. Sa skupa je upućeno otvoreno pismo premijerki Ani Brnabić da poseti Kuršumliju i razgovara sa njima.

Nekoliko desetina najuporijih tvrdi da neće odustati >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << od svog, kako kažu, pošteno zarađenog novca i najavljuju novu radikalizaciju protesta, a ne isključuju ni štrajk glađu.Radnici najavljuju nova okupljanja i proteste; Foto: D. Đ.

Ponovo smo se okupili i održali sastanak ispred zgrade lokalne samouprave u Kuršumliji. Još jednom smo sa ovog skupa pozvali premijerku Brnabić i podsetili je na obećanje koje smo dobili od Vlade Srbije i tadašnje ministarke privrede Anđelke Atanacković da će nam dugovanja biti isplaćena. Do danas niko ništa nije uradio po tom pitanju - kaže jedan od organizatora protesta.

Dodaje da će oni biti istrajni u odluci da dobiju novac za svoje zarađene plate .

Inače, na spisku sa izvršnim sudskim rešenjima još od 2004. godine, a kojima država na ime zaostalih plata i doprinosa duguje oko 250 miliona dinara bez kamate i troškova, ima 870 radnika i poverilaca kuršumlijskih bivših propalih firmi "ŠIK Kopaonik", Konfekcije "7. juli", Zadruge "Budućnost" i "Metalca".

Oni su u više navrata prethodnih godina organizovali proteste i blokade, poslednji put pre oko godinu dana kada su tadašnji štrajk glađu prekinuli nakon što im je iz Vlade Srbije obećano da će rešiti problem, a na ime socijale preko Centra za socijalni rad u Kuršumliji tada im je isplaćeno po 50.000 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.