Izvor: JUGpress.com, 10.Feb.2024, 00:30

Bivši policajac proglašen krivim za krivično delo ugrožavanje sigurnosti i vređanja novinara Vladimira  Mitrića

LOZNICA

D.F. bivši policajac proglašen je krivim za krivično delo ugrožavanje sigurnosti i vređanja u predmetu  gde je oštećeni Vladimir  Mitrić, novinar „Večernjih novosti“. D.F. je za ugrožavanje sigurnosti osuđen na osam meseci, uslovno na dve godine. Takođe za uvredu je osuđen sa 40  hiljada dinara.

Vladimir Mitrić novinar. Foto: Privatna arhiva /Danas

Izvor: Javniservis

Sud je u predmetu koji je vodila sudija Dubravka Todorović >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << naložio mere zabrane prilaska D.F. Mitriću -100 metara. Ovo je prvostepena, nepravosnažna presuda na koju ima pravo žalbe javni tužilac, D.F. i Vladimir  Mitrić.

Podsetimo D.F. je OJT Loznica optužilo, po službenoj dužnosti, za ugrožavanje sigurnosti, a Mitrić je privatno podneo tužbu za uvredu. Bivši policajac je, tokom suđenja, priznao da je vređao Mitrića, što je potvrdio i njegov branilac. Sud je prihvatio i da se u spise uvrsti i presuda kojom je 12. septembra 2005. godine, zbog nanošenja teških telesnih povreda našem kolegi, osuđen D.F. – bivši policijski službenik PS Novi Beograd Lj.T., koji je takođe rodom iz lozničkog kraja!

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.