Izvor: JUGpress.com, 18.Mar.2023, 00:43

Bitka za Vlasinu pozdravlja odluku ministarstva o poništavanju dozvole za mini hidroelektranu u Dadincu

VLASOTINCE

Povodom jutrošnje izjave Gorana Vesića, ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a u kojoj se navodi da je “ministarstvo po službenoj dužnosti pokrenulo postupak poništavanja konačnih rešenja Opštinske uprave Vlasotince kojima je investitoru ‘WATER GREEN ENERGY’, iz Kumareva, dozvoljena izgradnja objekta MHE “Besko” na Rupskoj reci” i da je, kako jerekao, “prema zakonu, ministarstvo zakazalo usmenu raspravu i kada na njoj budu izvedeni >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << svi dokazi biće doneto rešenje”,

BITKA ZA VLASINU pozdravlja odluku resornog ministra o pokretanju postupka poništavanja dozvola za MHE “Besko”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Bitka za Vlasinu ” podseća njega i javnost da su meštani Dadinca, 12. januara ove godine, Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (MGSI), podneli Zahtev za poništavanje konačnih i pravosnažnih akata u postupku izdavanja građevinske dozvole za MHE “Besko” na Rupskoj reci, u kome je na više od 20 strana jasno obrazloženo i dokumentovano gde su sve kršeni propisi, procedure i zakoni od strane predstavnika nadležnog odeljenja Opštinske uprave opštine Vlasotince koje je tzv. investitoru i izdalo lokacijske uslove i građevinsku dozvolu! (predstavljeno u PDF formatu dole u prilogu)

Utoliko nam nije jasno ZAŠTO se zakazuje “usmena rasprava” i koji će to“biti izvedeni svi dokazi” kada su oni u navedenom zahtevu meštana Dadinca predočeni MGSI pre više od dva meseca?!

Takođe, Bitka za Vlasinu podseća još jednom, da su u decembru 2021. godine, odnosno martu 2022. godine, Ministarstvu građevinarstva dostavljeni Žalba na Rešenje o GD za MHE “Besko” podnetoj od strane Marine Kessler, Korekt Crna Trava i članice našeg udruženja, kao i Zahtev za prestanak važenja Rešenja o GD za MHE “Besko” podnet od strane Gorana Stojiljkovića, predsednika Mesne zajednice Dadince i da su ti predmeti stajali u fiokama resornog ministarstva do pre dva meseca kada se konačno krenulo u proceduru preispitivanja celokupne dokumentacije po ovom predmetu”, navodi se u saopštenju . (kraj) LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.