Biljana kraljica ajvara

Izvor: juGmedia, 27.Avg.2017, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biljana kraljica ajvara

Najbolja ekipa u pripremi ajvara na takmičenju „Izađi mi na teglu“  u Vladičinom Hanu je ekipa „Srculence“, koja je pored pehara i medalje osvojila vrednu nagradu- šporet „smederevac“ od oko 26.000 dinara, a kapiten Biljana Ristić proglašena je za kraljicu ajvara.

Drugo mesto osvojila je ekipa „MM Repince“, a treće „Polom“. Njima su takođe dodeljene medalje i utešne nagrade.

Na takmičenju u pripremi ajvara u Vladičinom Hanu, organizovano ovde >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << prvi put, učestvovale su 13 ekipe.

Svaka je dobila oko 30 kilograma paprike i mesto za pripremu i drva, a sami učesnici su obezbedili šerpe i ostale neophodne sitnice. Posetioci su uživali u celodnevnom programu, folkloru, bazaru narodnih rukovotvorina kao i degustaciji.

Organizacija „Mašta bašta“ sa karavanom „Izađi mi na teglu“ za  protekle tri godine,  od kada se takmičenje oraganizuje, obišla je  više od 60 mesta u Srbiji.

Ove  godine najbolje majstore ajvara potražiće u tridesetak gradova Srbije, gde će oko 450  ekipa ispeći oko 12.000 kilograma paprike i pripremiti srpski specijalitet.

Cilj takmičenja “Izađi mi na teglu“ je da spoji tradicionalno i moderno i pronađe najbolji recept za ajvar.  Takmičenje je započelo juče a prva mesta u kojima je organizovano su Vlasotince iu Vladičin Han. Trajaće do 24. oktobra  a završnica je zakazana u Sokobanji, kada će se znati koja ekipa je najveštija u spremanju najboljeg ajvara.

Ljiljana Pavlović

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.