Izvor: JUGpress.com, 14.Nov.2019, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bezbednost saobraćaja u javnom prevozu

BEOGRAD

U organizaciji Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Unije poslodavaca Srbije, u prostorijama pomenutog fakulteta je održan okrugli sto, na temu „Bezbednost saobraćaja u javnom prevozu putnika“. Nakon uvodnih rečenica dekana Saobraćajnog fakulteta, prof. dr. Nebojše Bojovića i predstavnika državnih organa i institicija značajnih za saobraćaj, pristupilo se elaboraciji elemenata bitnih za temu tribine.

Ispred fakulteta, govorili su profesori Krsto >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Lipovac, Dalibor Pešić i Nenad Marković, koji su se, tokom svojih izlaganja, fokusirali na određivanje broja i vrste saobraćajnih nezgoda, umešanosti autobusa i teretnih vozila u njima, utvrđivanje značaja edukacije vozača, kao i navođenje specifičnosti prevoza dece i važnosti njihove zaštite.

U ime preduzetnika, govorili su su Goran Aleksić iz preduzeća Srbijatransport i Mirko Vučinić iz Pantransporta.

Oni su upozorili na sve veći deficit broja vozača autobusa i kamiona u Srbiji, ali su i ukazali na osetljivost pozicije preduzetnika, koji mora da izdrži tržišnu utakmicu, u često neravnopravnim uslovima, kroz takmičenje sa povlašćenim, stranim firmama.

Zaključak tribine je da se na bezbednosti saobraćaja mora raditi svakodnevno, te da postoji ozbiljan prostor za napredak i u normativnom regulisanju predmetne oblasti, a naročito, u praksi.

Učesnici tribine su, takođe, naglasili neophodnost dodatnog angažovanja države u ovoj oblasti, javlja dopisnik JUGpressa.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.