Bez spasilaca na kupalištima u Jablaničkom okrugu

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jun.2016, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez spasilaca na kupalištima u Jablaničkom okrugu

Kupališna sezona na rekama i jezerima u Jablaničkom okrugu i ove godine odvijaće se uglavnom bez spasilačkih ekipa. Iako su ova kupališta veoma posećena, kupači su, u slučaju opasnosti, prepušteni sami sebi i hrabrosti iskusnijih plivača.

Jedino na Vlasini u Vlasotincu patroliraju spasilačke ekipe.

Brestovačko i Vlasinsko jezero, divlja kupališta na Južnoj Moravi, Veternici i Vučjanki su neobezbeđena i na njima sigurnost kupača zavisi samo od njih samih.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Iako uređeno kupalište na Vučjanki kod Leskovca, svega pedesetak metara udaljeno od Đokinih virova u kojima je se pre par dana udavio petnaestogodišnji dečak, već posećuju prvi kupači, ali ni tamo još nema spasilaca.

Problem je što ljudi kvalifikovani za obavljanje tog posla odlaze leti iz Leskovca da rade na moru, pa čak i preko okeana. Zbog toga nam manjkaju spasioci, ali potrudićemo se da odvojimo određena sredstva i tokom leta zaposlimo bar dvoje na kupalištu u Vučju u čije uređenje smo uložili čak 8 miliona dinara - kazao je za “Južne vesti” gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

On je dodao da će na opasnim Đokinim virovima biti postavljena tabla upozorenja, a da će lokalna samouprava uskoro konkurisati kod nadležnog ministarstva za sredstva kako bi delimično uredili i ovo divlje kupalište i time, koliko-toliko, povećali bezbednost kupača.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.