Besplatan vrtić od januara u Surdulici

Izvor: JužneVesti.com, 26.Jan.2024, 14:55

Besplatan vrtić od januara u Surdulici

Od ove godine roditelji u Opštini Surdulica neće plaćati boravak dece u vrtićima, jer je Opština usvojila odluku da od 1. januara vrtići Predškolske ustanove "Naša radost" budu besplatni za sve.

Lepa vest dočekala je roditelje u Surdulici koji su dobili obaveštenje da je usvojena odluka da od 1. januara ove godine boravak dece u vrtiću bude besplatan i da do 8. februara izmire svoja dugovanja za decembar.

Usvojena odluka i od 1. januara ne plaćaju vrtić; >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << foto: PU Naša radost Direktorka PU "Naša radost" Suzana Stošić ističe da je i do sada cena boravka bila minimalna za roditelje, svega 2.200 dinara mesečno za celodnevni boravak, dok je bila i niža za one roditelje koji imaju više dece u obdaništima.

Od 1. januara odlukom Skupštine opštine besplatan je boravak u vrtiću za sve naše korisnike na nivou Opštine Surudlica. Ja sam jako srećna da je ova odluka usvojena, možda je negde i na moju inicijativu to krenulo - ističe Stošić.

Inače u Surdulici ima 3 objekta u Opštini i još 5 isturenih odeljenja u selima koja su u zgradama škola.

Podsetimo, osim sada usvojene odluke da vrtiće ne plaćaju u Surdulici su pred početak prošle školske godine učenici dobili besplatno udžbenike koje mogu da koriste i vrate Biblioteci kako bi ih i naredne generacije koristile.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.