Besplatan ogrev za izbegle i raseljene porodice u Blacu

Izvor: JužneVesti.com, 12.Sep.2023, 11:14

Besplatan ogrev za izbegle i raseljene porodice u Blacu

Izbegli i interno raseljeni koji žive na teritoriji opštine Blace mogu da konkurišu za besplatnu dodelu ogrevnog drveta vrednosti do 35.000 dinara. Najugroženijim porodicama je obezbeđen i besplatan prevoz do njihovih kuća.

U Opštni kažu da besplatnu dodelu ogreva realizuju uz pomoć Komesarijata za izbeglice i migracije u Srbiji.

Ova inicijativa je od velikog značaja za naše sugrađane koji su izbegli iz svojih domova ili su bili prisiljeni da se raseljavaju. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Drva se dele po tačno određenim kriterijumima. Ovo nije prvi put da se izdvajaju sredstva za izbegla i raseljena lica koja imaju status socijalno ugroženih porodica kako bi lakše prevazišli zimski period i omogućili sebi i svojim ukućanima toplije prostorije – kažu u Opštinskoj upravi u Blacu.

Podnosilac prijave, pored obaveznog uslova da ima boravište na teritoriji Blaca, mora da ispuni i jedan od sledećih zahteva, između ostalog da porodica ima 50% manja primanja od republičkog proseka, da živi u tročlanoj ili višečlanoj porodici sa decom do 18 godina, a mogu se prijaviti i porodice koje imaju člana domaćinstva sa teškim oboljenjem, domaćinstva sa osobama preko 60 za žene i 65 godina za muškarce, domaćinstva sa žrtvom porodičnog nasilja.

Predaja dokumenata je na pisarnici Opštine Blace, a formirana je i komisija koja će, nakon završenog konkursa koji traje 15 dana, odabrati porodice kojima je pomoć u ovom trenutku najpotrebnija.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Raspisan Javni poziv za podnošenje zahteva za izbor korisnika za kupovinu ogrevnog drveta

Izvor: OkRadio.rs, 12.Sep.2023

Povereništvo za izbeglice Grada Vranja, odnosno Komisija za izbor korisnika za kupovinu ogrevnog drveta za najugroženije porodice izbeglica i interno raseljenih lica, koje žive na teritoriji Grada Vranja, raspisala je Javni poziv za podnošenje zahteva za izbor korisnika za kupovinu ogrevnog drveta. Pomoć...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.