Besplatan obrok samo za stare i bolesne

Izvor: juGmedia, 15.Dec.2013, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatan obrok samo za stare i bolesne

NIŠ – Na besplatan obrok iz Narodne kuhinje u Nišu ubuduće će moći da računaju samo stara i bolesna lica, kao i lica koja iz nekog razloga ne mogu da rade.

Oni koji su radno sposobni moraće da rade i da zarade svoje obroke, odlučeno je na poslednjoj sednici niškog gradskog Veća.

Kao razlog za donošenje ove odluke navedeno je to što su se u proteklom periodu za obrok iz Narodne kuhinje prijavljivale i one Nišlije koje su mogle da ga same obezbede.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << rečima Načelnika Uprave za privredu Dragana Karličića dosadašnjom Odlukom o pravima iz bolasti socijalne zaštite pravo na besplatan obrok dato je širokoj grupi ljudi.

Niš je u tom pogledu bio jedinstven u Srbiji. Međutim sada se pravo na besplatan obrok ograničava samo na radno nesposobne korisnike socijalne pomoći. Radno sposobni će moći kroz druge vidove pomoći da ostvare minimum egzistencije“, rekao je Karličić.

Gradonačelnik Niša dr Zoran Perišić podsetio je da je Niš krenuo sa 4.000 korisnika narodne kuhinje a na kraju dogurao do 7.000 korisnika.

Zbog tog drastičnog povećanja broja korisnika Narodna kuhinja je radila samo tri meseca. Sa ovom izmenom, obezbedićemo njen kontinuitet u radu preko cele godine. Nećemo doći u situaciju da je otvaramo, pa zatvaramo“, rekao je dr Perišić.

On je podsetio da u Novom Sadu obroke iz Narodne kuhinje koristi samo 700 ljudi, a u čitavoj Vojvodini manje od 11.000 ljudi.

Prema ranijim najavama Narodna kuhinja u Nišu počeće ponovo da radi tokom marta. Izvesno je da će priprema obroka biti poverena Vojsci Srbije, a za distribuciju hrane biće zadužen Crveni krst Srbije.

                                                                (Kraj)mia/ena

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Stroži kriterijumi za Narodne kuhinje

Izvor: NTV.rs, 15.Dec.2013

Na besplatan obrok iz Narodne kuhinje u Nišu ubuduće će moći da računaju samo stara i bolesna lica, kao i lica koja iz nekog razloga ne mogu da rade.. Oni koji su radno sposobni moraće da rade i da zarade svoje obroke, odlučeno je na poslednjoj sednici niškog gradskog Veća.. Kao razlog za donošenje...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.