Beseda episkopa Artemija na Vidovdan: Srbima sve drugo preče od krsta (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 30.Jun.2015, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beseda episkopa Artemija na Vidovdan: ''Srbima sve drugo preče od krsta'' (VIDEO)

Beseda Episkopa Artemija izgovorena na Liturgiji u Barajevu, na praznik Vidovdan, dana 28. juna 2015. godine.


   
Vidovdanska Litija od beograda do Barajeva već je postala tradicionalna. / Foto: Sanja Maksimović / KM Novine    
I ove godine, Eparhija raško - prizrenska u egzilu, vidovdan je obeležila u manastiru Svetog Justina Ćelijskog u Barajevu.

Nakon Liturgije episkop Artemije je održao besedu u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << je govorio o potrebi i snazi u ostajanju u slobodi "kojom nas je Hristos oslobodio". Sloboda koju danas propovedaju mediji jeste ona politička sloboda u kojoj svako može da radi šta hoće, sloboda koja će najpre porobiti i pogubiti naše duše.

 

Video: Eparhija RP i KiM u egzilu

Pripremile: KM Novine

Nastavak na KMnovine.com...






Povezane vesti

Vidovdanska Litija 2015. - manastir Sv. Justina Ćelijskog (VIDEO / FOTO)

Izvor: KMnovine.com, 01.Jul.2015, 07:04

U organizaciji SNO ''Srbi na okup'', a po blagoslovu nadležnog episkopa Eparhije raško - prizrenske u egzilu, vladike Artemija, po peti put Vidovdan je obeležen u manastiru Svetog Justina Ćelijskog u Barajevu a prethodila je svečana litija koja je prošla od centra Beograda ka mestu obeležavanja...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.