Belopalančani se zadužuju 20 miliona dinara zbog nelikvidnosti budžeta

Izvor: JužneVesti.com, 05.Jul.2023, 12:43

Belopalančani se zadužuju 20 miliona dinara zbog nelikvidnosti budžeta

Novim kreditom, ovog puta kratkoročnim od 20 miliona dinara, opštinska vlast zadužila je građane Bele Palanke, a sve zbog, kako piše u obrazloženju, finansiranja deficita tekuće likvidnosti budžeta.

Gotovo svake godine Belopalančani se zadužuju, prošle godine uzeta su dva kredita, jedan kratkoročni od 25 miliona i jedan dugoročni od 40 miliona, a i ovog puta kredit se ne uzima zbog nekog kapitalnog projekta, već za popunjavanje "rupe" u budžetu.

Za uzimanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kredita Opština je dobila saglasnost Ministarstva finansija.

Kao sredstvo obezbeđenja kredita, banci će se dostaviti blanko menice, potpisane i overene sa potrebnim ovlašćenjem - stoji u odluci odbornika.

Ugovor o kreditiu sa izabranom bankom potpisaće predsednik Opštine Goran Miljković, kome su odbornici dali saglanost na to.

Podsetimo, Opština se sredinom 2020. godine zadužila 128 miliona dinara, a krajem 2018. godine uzela je refinansirajući kredit od 107 miliona.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.