Belopalančani brendiraju “banicu“ i papriku “vrtku“

Izvor: juGmedia, 07.Sep.2014, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belopalančani brendiraju “banicu“ i papriku “vrtku“

BELA PALANKA – Opština Bela Palanka formirala je radnu grupu koja će u narednom periodu raditi na zaštiti geografskog porekla i brendiranju banice (pite) i belopalanačke paprike vrtke.

Predsednik opštine Goran Miljković kaže za Jugmediu da će zadatak radne grupe, pored brendiranja, biti i stvaranje uslova za proizvodnju banice i vrtke.

“Posle završetka ovog procesa, koji je izuzetno zahtevan i dugotrajan, biće otvorene nove mogućnosti za proizvodnju i plasman >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ovih proizvoda po kojima je Bela Palanka poznata i van granica Srbije”, rekaoje Miljković.

Deveta po redu gastro-turistička manifestacija „Dani banice” u Beloj Palanci okupila je od 15. do 17. avgusta ove godine oko 200 učesnika iz zemlje i inostranstva koji su pokazali svoje umeće u pripremi banice po kojoj je varošica poznata i van granica Srbije. Promoter manifestacije je bio Nenad Gladić Lepi Brka.

“Dane banice” organizovala je Turistička organizacija pod pokroviteljstvom opštine Bela Palanka.

“Drago nam je što smo od ‘Dana banice’ uspeli da napravimio brend i po tome smo poznati ne samo u Srbiji nego i u Evropi. Stigli smo do vrlo visoke stepenice, ali je na nama zadatak da se banica afirmiše na pravi način i da se zaštiti geografsko poreklo banice i naše paprike vrtke”, rekao je tokom trajanja ove manifestacije predsednik opsštine Bela Palanka Goran Miljković.

(kraj)paz/mil

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.