Belopalanački komunalci se bune - kasne im plate, a novi radnici primljeni oko izbora

Izvor: JužneVesti.com, 09.Apr.2024, 13:29

Belopalanački komunalci se bune - kasne im plate, a novi radnici primljeni "oko izbora"

Iako je UPPR-om (Unapred pripremljeni program reorganizacije) predviđeno da radnici JKP Komnis iz Bele Palanke redovno primaju zaradu, njima je od plate za februar uplaćeno po 5.000 dinara, dok ostatak novca još nisu dobili. Predsednik Sindikata Bojan Stojanović kaže da je problem u novim radnicima koji su primljeni oko izbora, ali i u tome što Opština ne uplaćuje novac za urađeni posao, dok odgovor direktora nismo dobili jer nije odgovarao na pozive.
Zbog mnogih problema rukovodstvo Komnisa je još 2022. godine predložilo stečaj preduzeća kroz Unapred pripremljen plan reorganizacije, a zbog brojnih finansijskih problema, čestih blokada računa, nelikvidnosti, velikih dugovanja i nesposobnosti plaćanja....

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.