Izvor: JUGpress.com, 28.Jul.2023, 11:37

Bela Palanka se priprema za Dane banice

BELA PALANKA

O 11. do 13. avgusta u Beloj Palanci na kompleksu parka „Vrelo“ biće održani 17. Dani banice i 13. Sajam starih i umetničkih zanata.

Ova manifestacija koja se ogleda u takmičenju najboljih majstora banice, godinama neguje tradiciju, običaje i kulturu belopalanačkog kraja i istovremeno važi za jednu od najboljih i najmasovnijih gastronomskih manifestacija u ovom delu Evrope.

U Beloj Palanci ovih dana sve je u znaku priprema za najvažniju >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << manifestaciju u ovom mestu,a  do sada se za učešće prijavilo 250 takmičara iz cele Srbije ali i iz inostranstva. Svi oni pokušaće da budu najbolji u jednoj od 4 kategorije koliko ih je po propozicijama:slana tradicionalna, slatka tradicionalna, integralna i kreativna banica.

Takmičare će i ove godine ocenjivati inostrani žiri. Istovremeno sa Danima banice održava se i Sajam starih i umetničkih zanata za koji takođe vlada veliko interesovanje. Organizatori manifestacije pripremili su za sve posetioce bogat kulturno umetnički program tokom sva tri dana, brojne sadržaje za decu, ali i koncerte popularnih muzičkih izvođača.

Prvog dana manifestacije u petak 11. avgusta u centru grada biće održan koncert benda Crvena jabuka i to od 21.30 sati, u subotu 12. avgusta od 22.00 sata je nastup Željka Samardžića, a azvršne večeri manifestacije nakon proglašenja pobednika u 22.00 sata nastupiće Dejan Petrović i Big bend.

Organizatori Dana banice i Sajma starih i umetničkih zanata su Turistička organizacija Bele Palanke i Narodna biblioteka ’’Vuk Karadžić’’, a pokrovitelji opština Bela Palanka i Ministarstvo turizma i omladine RS, prenosi Media & reform centar Niš. (kraj) MR/ SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.