Bela Palanka bila domaćin gostima iz Francuske

Izvor: juGmedia, 31.Jan.2013, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela Palanka bila domaćin gostima iz Francuske

BELA PALANKA – Gradonačelnik francuske opštine Brikbek Henri Luis Vedie, počasni konzul Francuske, Saša Miljković, predstavnica Udruženja proizvodjača organske hrane Vu Nižien i rukovodilac projekta “Ukusi i teritorije” Žilijet Delesklus posetili su danas Belu Palanku.

Zajedno sa još pet opština Bela Palanka učestvuje u realizaciji projekta  Ministarstva inostranih poslova Francuske i Ambasada ove države u Beogradu.

Glavna ideja projekta je promovisanje i >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << valorizacija srpskih lokalnih poljoprivrednih proizvoda. Posredstvom mreže pet opština iz Srbije svaka od učesnica će kroz saradnju sa francuskom opštinom Brikbek i oblašću Žirond predstaviti i brendirati svoje najznačajnije proizvode.

Predsednik opštine, Goran Miljković upoznao je goste sa karakteristikama Bele Palanke i njenim prirodnim resursima i potencijalima.

Gradonačelnik Brikbeka Henri Luis Vedie rekao je da postoji obostrana želja da se razmene iskustva, ideje i znanja kako bi se zajednički apliciralo projektima kod fondova EU.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.