Bane Jovanović kandidat Rusinske stranke

Izvor: JužneVesti.com, 11.Mar.2016, 01:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bane Jovanović kandidat Rusinske stranke

Pošto Narodni pokret Srbije još nije registrovan kao politička partija, Branislav Jovanović i ostali predstavnici te političke opcije će na lokalne izbore izaći kao deo Rusinske demokratske stranke.

Jovanović kaže da je reč o čistoj formalnosti, jer grupa građana po zakonu ne bi mogla da uđe u koaliciju sa političkim partijama.

To je potez kome su i drugi pribegavali ranije. Tako je i Tadić na prošle izbore izašao preko "Zelenih" - kaže Jovanović. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

On tvrdi da je nedostatak novca najveći problem za upis Narodnog pokreta Srbije u Registar političkih partija.

To košta 70.000 evra. Mi te pare nemamo, ali imamo saradnju sa Rusinskom strankom. Sve je po zakonu - kaže Jovanović.

Podsetimo, predstavnici nekoliko opozicionih partija su danas potpisali koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima.

Sporazum su potpisali Miodrag Stanković u ime Demokratske stranke, Dragoslav Ćirković predsednik niške Socijaldemokratske stranke i Branislav Jovanović.

Kako je novinarima rečeno, iako potpisivanju nisu prisustvovali predstavnici LDP i Reformističke partije, i oni će biti deo koalicije.

Iako je samo dan ranije i Nova stranka bila najavljena kao partner, ova partija se u međuvremenu povukla iz pregovora.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.