Bane Jovanović: Grad i Radnički se vole delima, a ne rečima

Izvor: JužneVesti.com, 02.Apr.2023, 12:14

Bane Jovanović: Grad i Radnički se vole delima, a ne rečima

Da se u 2023. godini moraju nastaviti radovi na stadionu "Čair", kaže odbornik koalicije "Niš, moj grad" Branislav Jovanović. U godini kada Radnički slavi 100 godina kaže i da Niš zaslužuje stadion koji će po veličini biti iza beogradskih.

Dok se završavaju novi stadioni u Leskovcu, Loznici i Zaječaru, a u Novom Sadu se gradi još jedan, i posle brojnih najava i rokova, stadion "Čair" još čeka na rekonstrukciju koja je počela još 2011. godine.

Jovanović >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kaže da se oni moraju nastaviti, a da se mora prestati sa daljim ponižavanjem Niša jer manji gradovi u okolini dobijaju nove stadione. Branislav Jovanović traži da se u 2023. godini krene sa radovima; Foto: B. J.

Mi pamtimo kad su navijači ovog fudbalskog kluba vršili opravdani pritisak na tadašnje gradsko rukovodstvo da se već urušeni stadion izgradi. Naravno da je to prihvaćeno jer se radi o civilizacijskoj i sportskoj potrebi svakog grada, a pogotovo univerzitetskog kakav je Niš - kaže Jovanović.

Dodaje da je stadion izgrađen u fazi u kojoj je u danas, a da je tada došlo do smene lokalnog rukovodstva i od tada se stalo sa radovima.

Mnogi se žale da je stadion oštećen, ali ne zbog nekvalitetnih radova nego je po projektu trebalo odmah da bude pokriven. Logično je i da bi se svaka kuća oštetila kada bi 12 godina bila bez krova. Niš zaslužuje stadion koji će po veličini biti iza beogradskih stadiona. Grad i Radnički se vole delima, a ne rečima - kaže opozicioni odbornik.

Podsetimo, početkom avgusta 2022. godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ponovo najavio da "uskoro kreće izgradnja velelepnih stadiona u Nišu i Kragujevcu". On je ranije najavljivao početak gradnje za mart iste godine, pa se onda izvinio i pomerio rok za maj.

Prema poslednjim informacijama, trenutno je u toku usaglašavanje detalja projekta nakon čega može biti raspisana javna nabavka za radove koji predviđaju i rušenje zapadne tribine, postavljanje nastrešnica na svim tribinama, menjanje reflektora i grejanje terena, rekli su za Južne vesti iz Ministarstva za javna ulaganja.

Procena vrednosti radova je oko 5,2 milijarde dinara bez PDV-a.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.