Izvor: JUGpress.com, 23.Dec.2019, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajkeri uručili poklone deci sa Dečije interne klinike

NIŠ

Do Nove godine je ostalo još osam dana, a mališani koji se leče na Dečojoj internoj klinici u Nišu, na odeljenju za hematoonkologiju dobili su novogodišnje paketiće. Osmesi na njihovim licima su bili rečitiji od bilo koje priče, a poklone je uričilo nekoliko Deda Mraza. U pitanju je akcija bajkera iz Kluba MC Road Guardien koji svake godine na ovaj način obraduju mališene sa ove Klinike uz moto “mi znamo koji je naš put, šta je sloboda, ali i ko su najveći junaci >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << među nama”. U pripremanju akcije bajkerima je pomogla i niška humanitarka Marina Adamović,a  pridružila im se i Ljudmila Ristić Miladinović.

                           “ Svake godine kada dođemo kod njih dobijemo neku novu snagu da nastavimo dalje. Oni jesu deca, ali su veliki heroji i zato svi mi želimo da ove predpraznične dane podelimo sa njima i činimo to na obostrano zadovoljstvi jer koliko su oni srećni, toliko smo srećni i mi”, kaže Željko Petrović Tantal iz MC Road Guardian. “Mi znamo naš put, znamo šta je sloboda, ali znamo i ko su pravi heroji”.

                           Ovogodišnji moto akcije bio je “Za male borce, najveće heroje”.

                           “Ovakve akcije su značajne ne samo za odeljenje hematoonkologije već i za celu Kliniku, a donatori sa novogodišnjim paketićima obraduju najviše najmlađe pacijente”, kaže dr Gordana Kostić sa Dečije interne klinike.

                          Ona dodaje da na Klinici svakodnevni ima oko desetak deteta koje prima terapiju, a da se godišnje otkrije oko 20 novoobolele dece.

                           “Sva deca nisu stalno na odeljenju jer neka vreme dok traje terapija provedu u Roditeljskoj kući, dok deo dece odlazi i kući, a kod nas dolaze samo na terapiju. Lečenje dece traje dugo, za neke šest meseci, za neke i do dve godine”, kaže dr Gordana Kostić.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.