Izvor: JUGpress.com, 29.Apr.2019, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletske nade Vlasotinca

VLASOTINCE

Do pre samo nekoliko godina ,,kraljica sportova” na jugu Srbije bila je izuzetno popularna, a rezulatati koji su postizali takmičari iz Atletskog kluba ,,Crna Trava” iz Vlasotinca bili su više nego impozantni. I to najviše zahvaljujući hodačima ovog kluba, braći blizancima Predragu i Nenadu Filipoviću, koji su bili više puta učesnici Olimpijskih igara i svih ostalih najvećih takmičenja u atletici.

Dvojica izuzetnih sportskih radnika imaju najveće zasluge >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << što se desio procvat atletike u gradu na reci Vlasini, a to su, danas, pokojni Stojan Babstojanski, uspešni privrednik i direktor GP ,,Crna Trava”, kao i veliko trenersko ime u atletici Tomislav Stefanović.

U znak zahvalnosti i pijateta prema ovim ljudima koji su mnogo dali atletici, Atletski klub ,,Vlasotince” , koji je ranije nosio ime AK ,,Crna Trava” organizovao je ,,Atletsku prolećnu ligu” na kojoj je učestvovalo 115 takmičara iz atletskih klubova, kao što su: Balkan (Dimitrovgrad), Pirot (Pirot), Maraton i Radnički (Niš), GAK Leskovac, Dubočica (Leskovac), SFS Borac (Paraćin), Olimpik (Vranje) i domaćin AK ,,Vlasotince”.

Na programu su bile discipline krosa, bacačke discipline i hodanje, a tu su ranije naši takmičari imali najbolje rezultate. Imali smo i jednu promotivnu ,,predškolsku trku” na 100 metara. U znak zahvalnosti što su sve dali za atletski sport u našem gradu organizovali smo i dve trke memorijalnog karaktera. Takmičenje hodača nosilo je naziv ,,Memorijalna trka hodača Tomislava Stefanovića”, i trka atletske škole ,,Memorijalni ,,B” kros na 200 metara Stojana Babastojanskog” – upoznaje nas Predrag Filipović vešustruki državni reprezentativac u hodanju i najuspešniji sportista svih vremena u Vlasotincu.

Da li ste zadovoljni postignutim rezultatima vaših takmičara ?Iznad svega, posebno smo zadovoljni u klubu što smo sa uspehom realizovali ovo takmičenje. Posebno želim da istaknem pomoć privatnih firmi ,,Gruner” i Ciglane ,,Mladost”, kao i Sportskog saveza Vlasotinca. Naravno da smo zadovoljni i rezultatima naših najmlađih takmičara, i tu želim da pomenem osvajače medalja kao što su Mila Jovanović i Sofija Đokić u hodanju, zatim u bacanju kugle Kristina Dimitrijević i Jovana Kostić, kao i kros trci Anđela Icić i Nikola Mladenović.

Koja su sledeće takmičenja pred vama ?Drugo kolo ,,Prolećne lige u atletici” održaće se 18.maja u Dimitrovgradu, a finale je zakazano za 25.maj u Nišu. U narednom periodu nastavićemo sa radom kako bi smo imali još bolje rezultate. Sama deca gotovo da su se zaljubila u ,,kraljicu sportova” i zato očekujemo svi u klubu da imaju i dobre takmičarske rezultate – optimista je trener Predrag Filipović.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.