Asfaltiraju školsko dvorište u Vučju

Izvor: JUGpress.com, 29.Mar.2017, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asfaltiraju školsko dvorište u Vučju

VUČJE

Osnovna škola „Bora Stanković“ i srednja škola „Svetozar Krstić Toza“ u Vučju dobiće novo dvorište, danas  je potpisan ugovor o njegovoj rekonstrukciji .

Rekonstrukcija podrazumeva čišćenje, pripremu i asfaltiranje ukupne površine od oko 1200 kvadratnih metara.

Radovi bi trebalo da budu gotovi za 30 radnih dana.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je rekao da je lokalna samouprava >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u ovu svrhu izdvojila oko dva miliona dinara.

„Ovo je prva investicija u dvorište ove dve škole od kada je ono izgrađeno 80-ih godina”,

” Težnja lokalne samouprave je da svako dete, bez obzira na to da li se školuje u gradu ili selu, ima uslove za rad koji ispunjavaju neophodne standarde. Stvaranje uslova za bezbedan boravak dece u školi i poboljšanje uslova za rad su neki od principa kojima se rukovodimo kada određujemo prioritete za dalje ulaganje u obrazovanje naše dece,“

Ispred lokalne samouprave  ugovor sa izvođačem radova potpisao je Bojan Tojaga, kao šef društvenih delatnosti, koji je objasnio da će  biti asfaltirane i popločane staze oko samih škola i spojene sa oba izlaza i da će debljina asvalta  biti sedam centimetara.

Direktor srednje škole „Svetozar Krstić Toza“ Stanko Ranđelović dodao je i da će biti izvršena i kompletna adaptacija sanitarnog čvora, za šta je već uz pomoć nadležnog ministarstva i lokalne samouprave obezbeđeno milion dinara.

Osnovnu kolu u Vučju, u kojoj je pre dve godine pao plafon u nekim učionicama , zbog čega se kompletan prostor ne koristi, pohađa oko 300, a srednju 140 učenika.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.